Només 8 professionals s’han incorporat a l’Hospital fins avui de 450 sol·licituds

419

El Director Assistencial de l’Hospital d’Igualada, Dr. Joan Miquel Carbonell, ha dit aquest matí en una entrevista a l’emissora municipal Ràdio Igualada que “van arribant professionals, en els darrers dies se n’han incorporat 8, però no poden venir tots els dies, perquè la majoria tenen tasques als seus centres. Ens han ajudat molt els col·legis de metges i infermeres. Però en tenim 300 a casa seva, i hem rebut un allau de solidaritat, 450 sol.licituds per oferir-se a venir a treballar, però no és suficient per tenir l’Hospital en òptimes condicions”.

Sobre la situació actual operativa del centre, Carbonell diu que “tenim alguna planta tancada, el servei d’urgències i l’àrea de parts funcionen, hem mantingut els serveis estrictament imprescindibles de Consultes Externes, com el dels malalts oncològics. Estem fent l’hemodiàlisi amb el 80% de l’activitat que fem i el 20% s’ha derivat a altres centres. Tenim l’hospital treballant a mig gas”.

Carbonell afegeix que “el Servei Català de la Salut s’ha bolcat amb nosaltres portant-nos tot el material necessari. No ens sobra res, anem justos, però en tenim, per exemple, els EPI’s, els Equips de Protecció Individual”.