No podem fallar

17

Dilluns passat, com altres milers de catalans, vaig ser a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i a la vicepresidenta, Anna Simó. Com avui també n’hi ha milers de concentrats, per donar suport a Lluís Corominas i a Ramona Barrufet. O com fa uns mesos érem molts milers donant suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

Determinada premsa catalana i la totalitat de la premsa espanyola escampa la brama que “cada dia hay menos gente manifestándose” i també diuen que els que anem a la porta del TSJ “son jubilados”. Cal reconèixer que un dilluns laborable a les 9 del matí, no és el moment més adient perquè les persones que treballen puguin anar de manifestació. Tot i que al voltant n’hi tenia uns quants que havien demanat permís a la feina per agafar-se el dia lliure. Tant se val que sigui dilluns al matí, per a determinats opinadors i tertulians de saló “el suflé independentista pierde fuelle”. Que s’ho vagin creient que quan arribi l’hora ja s’ho trobaran. Vicent Partal, director de Vilaweb ho explica de manera molt gràfica: “L’esforç i la feina voluntària dels jubilats que aporten hores i hores a l’ANC és impossible de valorar.

Sense ells, tot això simplement no podria funcionar. A voltes ells mateixos es cansen i es pregunten, una mica angoixats, on són els joves. Sempre els responc que el dia que no veja joves en les manifestacions de l’11 de setembre em preocuparé, però que mentrestant no cal pensar-hi”. És ben evident que el sobiranisme és transversal en tots els aspectes, també en l’edat. I els qui se’n riuen farien bé de reprimir-se: una Catalunya amb la gent gran preocupada i espantada, a ells, simplement, els aniria millor. Però, per sort nostra, això no passa. Mentre hi hagi un sol encausat per idees polítiques, els ciutadans ens seguirem mobilitzant. Cadascú de nosaltres a l’hora que millor ens quadri, però seguirem. El gran exemple de Catalunya és que en tot moment hi ha gent disposada a defensar els seus drets. Mentre el govern Rajoy dona instruccions a la Fiscalia contra la intenció de comprar urnes per part de la Generalitat, els catalans seguim orgullosament dempeus i, pel que he vist fins ara, no es fàcil que ens desmobilitzem. No podran amb nosaltres.

 

Jaume Singla