Nit de contes per adults a Les Golfes de l’Aurora amb Jordi Palet (Farrés brothers)

237

L'art de triar carxofes 4.jpg

Després d’un llarg parèntesi durant el qual ha deixat l’”ofici” de narrador per dedicar-se a escriure i dirigir obres teatrals –sobretot per a la seva companyia, Farrés brothers i cia.- en Jordi Palet torna a posar-se davant el públic per explicar-nos les seves històries. Ho farà el proper dijous 19 de febrer, en una nova vetllada de contes per a adults a la Sala les Golfes del Teatre de l’Aurora. A L’art de triar carxofes (homenatge a la padrina Marieta), en Jordi Palet explica la vida de la seva àvia, a partir d’experiències i records viscuts. Parla del pas del temps, del fet d’envellir dignament. Un homenatge que s’estén a totes les àvies i padrines. Tal i com ens explica el Jordi Palet “la meva àvia -la Padrina Marieta- va morir el 2002 als 96 anys. Des de llavors que tenia pendent d’explicar-la en alguna mena d’espectacle, o de sessió de contes, o alguna cosa així. Tinc una llibreta on hi anoto de fa temps les seves vivències i records. És plena del que ens va dir i del que no, del que hem sabut després i de que no sabrem mai. És plena del que hem après al costat d’algú que va creuar el segle vint de cap a cap. Una vida que, com totes les vides, val la pena ser explicada. Una vida que, com totes les vides (i com la carxofa), conté l’amargor i la dolcesa dins el cor.”.
En Jordi Palet va iniciar la seva carrera artística fent, precisament, de narrador, del 1996 al 2008. Després d’estudiar Belles Arts (UB) i Direcció i Dramatúrgia (Institut del Teatre de Barcelona), va orientar-se cap al teatre visual i les titelles fins que el 2001 va unir-se amb en Jordi Farrés i el Pep Farrés amb la companyia Farrés brothers i cia. Entre d’altres projectes artístics, en Jordi Palet és autor de dos llibres i d’una quinzena de textos teatrals, que ha escrit per a diverses formacions però, especialment, per a la seva companyia els Farrés brothers i cia: Operació AVI (2002), El rei de casa (2005), OVNI (2007), Mal de closca (2008), La maleta de l’Agustí (2010), Un bosc de cames (2012), Tripula (2013) i l’espectacle per a adults, Equilibristes (2011).
Horari i venda d’entrades La sessió de contes per a adults, amb L’art de triar carxofes de Jordi Palet, tindrà lloc dijous 19 de febrer a les 21h. Les entrades 7€ i 5,50€, amb els descomptes habituals, es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.