Neus Munté i Antoni Comín fan una crida a la participació a la Marató de donants de sang 2.0

38
La consellera de la Presidència, Neus Munté, donant sang.

La consellera de la Presidència, Neus Munté i el conseller de Salut, Antoni Comín, han inaugurat aquest matí la Marató de donants de sang 2.0, que se celebra del 13 al 20 de gener als grans hospitals del país. Aquest any, per primera vegada, el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona obren les portes, els dies 13 i 14, per acollir també els donants de sang.

En l’acte d’inauguració han participat també Manuel Peiró, president del Banc de Sang i Teixits, Josep Quitet, vicepresident primer de Creu Roja Catalunya i Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang.
La consellera Munté ha destacat, que “la donació de sang és un acte senzill i innocu, que salva vides” i ha recordat, que “la necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les donacions, que més enllà de campanyes específiques i importants com la Marató, han de ser un acte quotidià i habitual”.
Munté ha expressat el seu reconeixement i agraïment a tots els implicats en la Marató, afirmat que “avui em sento envoltada de tresors, com són el nostre sistema de salut; el Banc de Sang i Teixits; els donants,  pel seu altruisme i generositat; la Creu Roja, per la seva gran tasca; tants i tants professionals que avui i cada dia es deixen la pell perquè tot això funcioni; i els voluntari, que dediquen part del seu temps als altres sense esperar res a canvi”.
Per la seva part, el conseller de Salut ha afirmat que “donar sang és un dels actes de generositat més bonics, perquè es fa sense saber qui serà el receptor”.  Comín ha destacat que “molts països s’emmirallen en l’organització del nostre sistema de donació de sang i teixits” i ha insistit en la importància de la Marató, afirmant que  “ja comencem a treballar en la Marató de l’any vinent”.