Neix un nou grup de suport per a no professionals que cuiden persones depenents

68

El departament d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada ha posat en marxa un nou
Grup de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua (GSAM), un espai de relació, suport psicològic
i intercanvi d’experiències i ajuda entre persones cuidadores no professionals. El grup el formen un màxim de vint persones de la ciutat, cuidadores no professionals de persones en situació de dependència i que, des dels Serveis Socials municipals, se’ls ha orientat perquè participin en aquestes sessions.

Conduït per una psicòloga, va iniciar l’activitat a l’Espai Cívic Centre el passat divendres, 9 de juny, i tindrà continuïtat un dia a la setmana durant els mesos de juny, setembre, octubre i novembre, fins a un total de setze sessions d’una hora i mitja de durada.
Aquest vol ser un espai que contribueixi a evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i reduir l’estrès, millorant així la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.
El servei el presta el departament d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada gràcies al suport de l’àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i el seu Servei de Suport de Programes Socials.