Nani Roma i Àlex Haro, a un pas de tornar a pujar al podi del Dakar

32

Nani Roma i Àlex Haro tenen el podi del Dakar pràcticament assegurat quan només falta una etapa per tancar aquesta edició del ralli, ja que es troben en segona posició i tenen el tercer i el quart classificat a més d’una hora de diferència. En l’etapa d’ahir, la parella catalana van tornar a demostrar una gran regularitat, el seu punt fort en aquest Dakar, traient tot el partit possible al seu Mini i superant els contratemps soferts en la primera fase de l’especial de 312 km. Al final van aconseguir ser segons en aquesta novena etapa, guanyada pel líder Nasser Al-Attiyah (Toyota).

Per Nani Roma, la d’ahir va tornar a ser “una etapa súper complicada, que se’ns ha complicat des del principi, perquè al km 25 hem punxat i posteriorment, en mig de les dunes, hem desdentat i ens ha costat una mica de refer”. “Després ens hem concentrat de nou i ens ha anat millor. Hem acabat bé una etapa molt complicada de nou, molt difícil i molt intensa …”, reconeixia Roma.

Nani es mostrava molt agraït al seu copilot, l’odenenc Àlex Haro, no només per la seva perícia en la navegació, sinó també per la seva resistència física: “Fa quatre dies que corre amb dues fissures a les costelles i ha patit molt. Es va lesionar en la sisena etapa, en un impacte, i cada dia ha anat aguantant amb calmants, passant-ho molt malament i patint cada impacte del cotxe. Li estic profundament agraït “.

Fora d’això, tot sembla vist per a sentència a falta de l’última etapa. “Queda demà [per avui], per ara tot va més o menys bé i estem tranquils. Nasser està fent una carrera sense errors, impecable, i nosaltres hem intentat de fer la nostra carrera. Demà intentarem acabar tan bé com aquests dies i mantenir la segona posició”, ha comentava el de Folgueroles.

En l’etapa d’avui, l’última, els pilots tenen per davant 112 quilòmetres, entres Pisco i la capital del Perú, Lima.