Motors a punt per Sant Cristòfol

549

Ja la tenim aquí, any rere any es segueix amb la tradicional celebració de sant Cristòfol, el patró dels automobilistes i públic relacionat al gremi ja sigui per l’ofici, afició o simplement conductor. Durant aquesta setmana és quan hi haurà els plats forts de la festa. El primer acte serà el canvi de bandera, que es farà el dijous. L’inici tindrà lloc en el taller ODENAUTO d’Igualada (c/ Gran Bretanya, 8), presidit per una rua de cotxes encapçalada per l’antic banderer amb la mítica bandera. Aquesta cercavila finalitzarà en arribar al taller FERMÍ VALLS (c/Alemanya, 33) situat també en el polígon d’Igualada, on el nou banderer obsequiarà tots els assistents amb un pica pica.

El següent acte passarà a ser el dissabte dia 7 de juliol, a les 9 del matí on la cèntrica Rambla d’Igualada rebrà la quarta concentració de cotxes i motos amb més de 27 anys d’antiguitat. La participació està oberta a tot el públic i no serà necessària inscripció prèvia. Per aquest motiu la Rambla d’Igualada estarà tancada unes hores. Seguidament els vehicles participants que ho desitgin i inscrits en la concentració formaran una llarga rua de cotxes que circularan conjuntament per diferents carreteres de la comarca. La ruta constarà d’uns 55 quilòmetres i s’iniciarà en la mateixa Rambla. Gairebé en el final del trajecte hi haurà un punt de reagrupament, on es farà la foto de família i es tornaran a engegar motors per tal d’arribar tots junts. Serà llavors quan es tancarà la trobada amb un vermut per tots els participants a càrrec de l’organització.

I al capvespre, al voltant de les 9 de la nit del mateix dissabte dia 7 és celebrarà un sopar de cloenda, amb ball i diferents sorpreses pels assistents.

I per últim l’esdeveniment més antic i tradicional de tota la celebració, la missa de Sant Cristòfol que es farà el mateix dia del patró, el dimarts 10, a l’església de Santa Maria a les 9 del matí.  Tot seguit es donarà pas a la corresponent benedicció dels automòbils al Passeig Mossén Jacint Verdaguer.