Un article de
Veuanoia

Mor Magí Puig, un dels referents de la cultura igualadina
M

24 d'abril de 2019

En la diada del Sant Crist, del qui ell n’era un devot i prior, ens va deixar en Magí Puig, que havia nascut a a Igualada el 1932, casat amb Maria Dolors Vidal i Tomàs i pare deRita i Pere, Manuel i Marta, Salvador i Sara, Ramon i Judit.

La seva infantesa havia estat marcada per les penalitats de la guerra civil. Els seus estudis de primària els feu a l’escola del Germans Maristes, amb qui va continuar vinculat en diferents càrrecs, com a secretari de l’APA o a l’Institut d’aquesta ordre. Va estudiar el batxillerat als escolapis, va estudiar a l’Institut Químic de Sarrià on obtingué el títol d’enginyer químic i es va especialitzar en l’adob de la pell als laboratoris i adoberia experimental a la BASF a Ludwishafen (Alemanya). Empresari adober des del 1957, va pertànyer a l’honorable Dena dels Blaquers d’Igualada i del seu Gremi.

El seu tarannà el va portar a aplegar les vibracions ciutadanes, professionals i laborals del segle vint, amb el seu estil planer, un punt irònic, però amb una sensibilitat pregonament igualadina, respectuosa amb fets i persones, però ferm i decidit en els seus objectius i pensaments, integrant-se en una munió d’iniciatives i projectes on sempre estava disposat a col·laborar.

En l’àmbit cultural va ser membre fundador de Grup Lacetània, director del CECI i també secretari general, membre de l’Omnium Cultural, Patronat de la Tossa de Montbui, Patronat del Museu Comarcal de l’Anoia, professor de física, química i matemàtiques al Seminari Seràfic, membre del tribunal examinador del projecte de fi de carrera de l’Escola Superior d’Adoberia d’Igualada i autor de diverses publicacions i articles, de poesia a Aqualata Literària II, tècnics, “Adob de pells i adoberies d’Igualada”, “Antics sistemes artesans d’adob de pells per a sola”, “Diccionari de la indústria d’adobar pells”, “Museu de la Pell d’Igualada”, “El rec d’Igualada”, socials “Renoms igualadins: recull, anecdotari i origen”, “Igualadins, dites i anècdotes”, etc.

Havia rebut diversos reconeixements a la seva tasca d’entitats com l’Omnium Cultural, Dena de Blanquers d’Igualada, Ajuntament i en especial el premi Gumersind Bisbal. També havia col·laborat en els mitjans locals com Anoia Televisió, TV Igualada, Abatvista, La Veu de l’Anoia, Vida…

També va ser membre del Consell de Pastoral i Junta d’Obres de la Parròquia de Ntra. Senyora de la Soledad i Prior del Sant Crist d’Igualada.

L’acte de comiat es farà demà dijous a l’Església de la Soledat.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta