Mor Francesc Català, director de La Veu de l’Anoia de 1984 a 1995

342

IMG_20160616_114645Ens ha deixat qui durant deu anys va ser el director de la Veu (1984-1995). Havia substituït a Emili Àlvarez i el seu mandat va significar la consolidació del model de periòdic comarcal. Abans havia estat responsable de la secció d’esports, que compaginava amb Anoia Radio, aquella iniciativa que havia endegat Publicacions Anoia abans d’integrar-se en Onda Cero. Va ser un dels artífex del creixement. Del canvi de les oficines. Primer portant-les a Rambla Nova i més tard a la ubicació actual en l’edifici la Bandera Negra del carrer del Retir.

Home d’idees clares, voluntat ferma i tracte agradable. Negociador i pactista, sempre va intentar conduir les seves relacions sense fer polseguera. Sempre a punt per fer la seva feina i aglutinador d’equips, posant el servei pel davant del lluïment personal. La seva tasca va tenir el reconeixement nacional quan el 1993 el setmanari que dirigia va ser guardonat amb el Premi Avui de la Premsa Comarcal.

El 1994 va jubilar-se i va ser substituït per  Jaume Singla. Malgrat això sempre va estar atent i disposat a fer gestions i ajudar en el que fos possible. La seva bonhomia ha estat una constant permanent. El seu exemple va definir una manera de fer i entendre el periodisme que va marcar per sempre la nostra publicació. Ha deixat una fonda petjada per ser essencialment una bona persona, discreta i eficient. Bon coneixedor de les persones i amb una sensibilitat que li permetia fer colla on tothom s’hi trobava bé.

Els darrers anys els ha viscut amb la serenor de la vellesa. Sabia estar en el seu lloc i conviure amb les limitacions que comporten els anys, amb aquella tranquil·litat que dóna saber el sentit de la vida. El mateix que va desenvolupar en la seva professió.

Els records que venen a la ment en el moment de la partença de qui se’n va per no tornar, segueixen esperonant als que seguim fent camí. Molts temps compartits. Moltes experiències i anècdotes viscudes. Moltes pàgines d’aquest periòdic escrites amb el cor i amb la seriositat de qui certificava l’esdevenir d’una comarca que bategava. Molta feina ben feta durant molts anys han palesat exactament els seus valors professionals i humans. Descansi en Pau.

El seu adéu tindrà lloc demà divendres a les 11.30 hores a la parròquia de la Sagrada Família d’Igualada.