Montbui es prepara per una nova edició de la Fira de la multicultura i el comerç

59

La primera setmana de maig és sinònim de Fira a Montbui, i enguany per partida doble amb la celebració del 20è aniversari de l’agermanament amb els municipis andalusos d’Iznájar (Còrdova) i Alcaudete (Jaén). La celebració de l’agermanament serà un dels plats forts d’aquesta Fira.

20 anys d’agermanament amb Iznájar i amb Alcaudete, plat fort

Per celebrar aquest 20è aniversari seran a Montbui sengles delegacions institucionals i culturals d’Iznájar i Alcaudete. Els agermanaments amb aquests dos municipis, formalitzats durant la segona edició de la Fira de la Multicultura, l’any 1997, han estat molt importants i perviuen malgrat el pas dels anys.

El dissabte 6 de maig, a partir de les 12 del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament acollirà una recepció commemorativa d’autoritats i veïns d’ambdós municipis. Serà l’acte protocol·lari estel·lar d’uns dies de germanor i on també hi haurà un important intercanvi cultural. Representants municipals d’Alcaudete, amb Valeriano Martín al capdavant, i la d’Iznájar, amb Lope Ruiz, seran a Montbui per participar a les activitats més destacades de l’agermanament, que inclourà una trobada de cultura multicultural que es farà el dissabte 6 de maig, a partir de les cinc de la tarda al Passeig Catalunya. En aquesta trobada hi prendran part el Grup de Teatre d’Alcaudete “Santa Inquisición” i el grup de ball flamenc “La Alegría” de Iznájar, conjuntament amb el Grup de Sardanes de Montbui. De la mateixa manera també el dissabte, però a partir de les dues del migdia, es durà a terme una arrossada popular d’agermanament als Jordins de l’Ajuntament. El preu del tiquet és de sis euros (es poden adquirir a La Vinícola i Mont-Àgora). Hi col·labora amb aquesta activitat de forma molt destacada la Comissió de Festes Nucli Urbà.

Cal destacar que una representació institucional de Mata de Alcántara, municipi també agermanat amb Montbui, serà també a Montbui durant aquests dies.

Concert “Tu festival me suena”, gratuït, al Passeig Catalunya

L’edició d’enguany de la Fira de la Multicultura i el Comerç presenta diferents novetats, especialment per als amants de la música en directe. Així, el dissabte dia 6 a partir de dos quarts d’onze de la nit es durà a terme al Passeig Catalunya un concert musical –amb entrada lliure gratuïta- sota el lema “Tu festival me suena”, amb les actuacions d’alguns dels més destacats cantants del programa televisiu “Tu cara me suena”. Així, actuaran a Montbui Xuso Jones, María Isabel, Mireia Montávez i Adrian Rodríguez, quatre dels millors intèrprets d’aquest espai i que han aconseguit més de mig milió d’espectadors en els concerts que han anat celebrant arreu de l’Estat durant el darrer any.

Un cop finalitzi el concert “Tu festival me suena”, pels volts de les 00.30 de la matinada, començarà al mateix Passeig Catalunya una “Festa Jove” amb l’actuació dels DJ’s comarcals Manel Cervera i Joan Tutusaus, que garantiran festa i diversió durant la matinada.