Montbui va ser el passat cap de setmana la capital de l’enduro català
M

18 d'octubre de 2017

El passat cap de setmana diferents es va disputar per terres anoienques una prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat, en concret l’enduro Anoia-Montbui-Tous, competició que va ser impulsada per un club amb una llarga tradició organitzativa com és Moto Club Igualada, que una vegada més, va saldar amb nota un repte prou exigent com és organitzar una prova d’enduro a través de set termes municipals diferents.

Enguany la cursa va tenir un importantíssim protagonisme a Montbui, municipi on es va situar el pàdock, la sortida i l’arribada dels participants. Dissabte es van fer les verificacions Administratives i Tècniques per finalitzar en un Parc Tancat on les motocicletes van estar guardades fins diumenge al matí. Diumenge va arribar la plena activitat, i el pàdock i centre neuràlgic de la prova es va desenvolupar al Passeig Catalunya, just a tocar de l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora. A Montbui també es va fer una especial cronometrada al Polígon Plans de la Tossa, on els pilots van fer les delícies dels espectadors.

Un altre punt d’interès va estar ubicat a Sant Martí de Tous, on es va celebrar el tram cronometrat. A destacar l’exigència del recorregut, complicat a més per l’extrema sequedat dels camins per on es va desenvolupar la prova, que aixecaven força pols i dificultaven les maniobres dels pilots.

El desenvolupament de la competició va tenir com a guanyador absolut a la classificació “scratx” a Ramon Quer, del Moto Club Segre; en segon lloc es va situar Jordi Quer, també del MC Segre i tercer va ser Bernat Cortés, que a la vegada fou el primer júnior classificat. Destacar el setè lloc absolut, i quart de la categoria elit, del “dakarià” igualadí Armand Monleon, pilot de Moto Club Igualada, que va aprofitar la prova per continuar amb el seu rodatge de cara al proper Dakar 2018. Altres participants destacats de Moto Club Igualada van ser Marc Vives (10è absolut) i cinquè èlit; també va sobresortir Joel Vives (14è absolut i 4t a la categoria E.125 de dos temps) així com Josep Marsal, segon classificat a la categoria màsters.

Per categories els guanyadors van ser Gerard Gómez (JRB Off Road), a la modalitat E-125 (2 temps). Bernat Cortés, del MC Segre, (millor júnior), Albert Muñoz (MC Llívia) a la categoria sènior B 2T. Sergi Casademont (esc. Cop de Gas) es va adjudicar el triomf a la categoria sènior B 4T. David Gómez (Xtrem Sitges) va ser el millor a la categoria sènior C 2T. A la categoria sènior C 4T es va imposar David Martínez (MC Llivia). El trofeu a la categoria júnior va ser per Daniel Soriano (MC 3 Turons) i en màsters es va imposar Xavier Castey (MC Cerdanya). Per últim, a la categoria E-50 TT va guanyar Gerard Mercader (MC Tona). En total van prendre part 112 pilots en aquesta competició, que va finalitzar diumenge a la tarda.

El lliurament de trofeus va anar a càrrec de les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde montbuienc Teo Romero i pels responsables de l’entitat organitzadora, Moto Club Igualada.