Montbui estrena Mont-Àgora, el gran equipament de la cultura

60

agora

El passat dissabte 21 de març va tenir lloc l’acte d’inauguració del nou Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora. Més de 500 persones van participar en una jornada festiva que passarà a la història del nostre municipi com la gran estrena d’un equipament cultural que pot ser referència a la Conca d’Òdena.

L’acte inaugural va quedar condicionat per la pluja, que va impedir la cercavila prevista amb el Grup Molta Xamba, que van amenitzar l’entrada a l’equipament. Pels volts de les 12 del migdia va donar inici l’acte d’inauguració, amb la presència de l’alcalde Teo Romero, el Diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge i alcalde d’Igualada Marc Castells, nombrosos regidors del consistori i l’arquitecte de l’obra, Pere Puig. Les autoritats van destapar una placa protocoŀlària, van fer els corresponents discursos i van recórrer les diferents sales i espais inaugurats de l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora.

Durant la jornada inaugural es van obrir al públic la gran majoria dels espais i serveis del centre, com ara la Biblioteca de dues plantes, la sala de petit format amb tecnologia preparada per fer projeccions cinematogràfiques amb la millor tecnologia digital i el vestíbul-cafeteria, on es van poder contemplar dues exposicions. L’estrena de Mont-Àgora es va dur a terme el dissabte 21, però l’endemà, el diumenge 22, van continuar les activitats, amb una jornada de portes obertes a tot l’edifici, una projecció de titelles per als més menuts i un concert dels violins de Montbui.