Montbui es prepara per viure uns intensos dies de Festa Major

113

Durant aquesta setmana es duen a terme a Montbui el gruix de les activitats de la Festa Major, realitzada com sempre a l’entorn del 20 de juliol, festivitat de Santa Margarida.

Avui divendres a partir de les set de la tarda es celebrarà a la Biblioteca Mont-Àgora una sessió especial de “L’hora del conte de Festa Major”, amb Montse Panero i la seva narració “Gegants”. El mateix divendres, però a partir de les 9 del vespre, el tram de Boulevard proper a la Plaça de l’Ajuntament de Montbui acollirà la tradicional Sardinada, la qual anirà a càrrec de la Comissió de Festes Nucli Urbà. A les postres de la sardinada tindrà lloc una actuació especial dels cantants anoiencs Laia Esquinas i Roger Argemí, com a preludi l’acte protocol·lari d’elecció de la Pubilla i les Dames d’Honor de Montbui (21.30 hores). I per tancar el divendres, a partir de dos quarts de 10 de la nit la Plaça de l’Ajuntament acollirà el tradicional “Espectacle de varietats”, amb actuacions de música, màgia i revista. En aquesta ocasió la música anirà a càrrec dels cantants anoiencs Roger Argemí i Laia Esquinas. També intervindrà la vedet Tania Celaya i el mag Carlos Fortuna.

El dissabte 21 de juliol entre les 10 del matí i les 2 de la tarda s’organitzaran activitats aquàtiques i jocs per a la mainada. Durant el mateix matí del dissabte, al Boulevard montbuienc s’organitzarà una “Exhibició, tast i taller de les varietats d’horta tradicional”, activitat que anirà a càrrec de l’Associació Agroecològica de Can Mercaderet (Saió). I la matinal estarà amenitzada musicalment amb l’actuació de la xaranga “Ho peta”, la qual recorrerà amb les seves melodies els diferents espais d’activitat.

Dissabte al migdia es coneixerà el veredicte del Concurs de “Montaditos” de Festa Major. Les activitats es reprendran a partir de les set de la tarda, amb l’inici de les “Casetes de Nit”, a MontMercat. Aquest popular espai festiu, amb la presència de diferents espais comercials de restauració i entitats del municipi, estarà amenitzat amb la música dels disc-jòckeis David Farré i David Argente. Les “Casetes” tornaran a ser el lloc d’enllaç entre la zona d’activitats del Boulevard i les atraccions dels firaires ubicades al pàrking del Passeig Catalunya, fins ben entrada la matinada. A dos quarts de vuit de la tarda donarà inici la tradicional Cercavila-Espectacle de Festa Major, amb l’animació dels Protons i del grup “Fills de la Flama”, que recorreran els principals carrers del Nucli Urbà del municipi. La sortida serà des de la Plaça de l’Ajuntament en sentit descendent cap al Boulevard.

I clouran les activitats el dissabte a les 23.30 hores amb el tradicional “Ball de Nit”, a càrrec de l’orquestra “Aquarama”. Aquesta activitat es farà a la Plaça de l’Ajuntament.

El diumenge 22 de juliol començaran les activitats a les 10 del matí amb una “Master Class” de ball i activitat física a càrrec d’Eva Copoví, la qual es durà a terme al Passeig Catalunya. Entre les 11 del matí i les dues de la tarda, “Tallers infantils” i festa de l’escuma, també a la Plaça de l’Ajuntament. Ja a la tarda, entre les 18.00 i les 21.00 hores s’organitzarà com és habitual una “Marató de Country” (activitat oberta per a tothom). També hi haurà l’habitual espai de “Casetes de Nit” a MontMercat.

Concert gratuït de David Civera, al Boulevard

Un dels moments àlgids de la festa serà el concert gratuït del cantant de Terol David Civera. A partir de les nou del vespre al Boulevard, oferirà el seu repertori amb cançons molt populars com “Que la detengan”, “Bye bye”, “En cuerpo y alma”, “Perdóname”, “Me ha robado el corazón’”, “La chiqui Big Band. L’Eurovisiu cantant combinarà els seus darrers èxits amb algunes de les cançons més mítiques del seu repertori.

I focs artificials per cloure la Festa Major

Per segon any consecutiu, la darrera activitat de la Festa Major de Montbui serà el Castell de Focs Artificials. L’espectacle pirotècnic es durà a terme en finalitzar el concert de
Civera, i es farà a l’entorn de La Vinícola. Destacar que el dilluns 23 de juliol –festivitat local al municipi- les atraccions dels firaires tindran descomptes al 50 per cent.