Montbui celebra aquest dijous la 10a Marató de Donació de Sang

13

Aquest dijous tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural La Vinícola la desena Marató de Sang de Montbui, un acapte extraordinari, d’onze hores de durada, i que estarà organitzat pel Banc de Sang i Teixits, amb el suport de l’Ajuntament de Montbui, l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA) i la delegació montbuienca de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. La Marató començarà a les 10 del matí i finalitzarà a les nou del vespre. En aquesta ocasió la Marató està dedicada a la difusió dels grups sanguinis, i a la importància que tenen, quan es tracta de fer una transfusió de sang. El lema d’enguany és “La teva sang diu coses. Comparteix-les”.

La Marató començarà a les 10 del matí, amb l’encesa del marcador i l’inici de les donacions. També durant les primeres hores d’aquest esdeveniment hi seran les presents els escolars del municipi, que podran conèixer de primera mà aquest esdeveniment. Els cossos  forces de seguretat també donaran support a la Marató de Sang montbuienca.

Durant la tarda hi haurà xocolatada per a tots els donants (a càrrec de la Comissió de Festes Nucli Urbà), també suc de taronja gentilesa de McDonald’s Catalunya Central. Tammateix hi haurà diferents carpes amb tallers a càrrec de Montsplai i MontJove. També un taller de té i pastissos, i un altre de henna. Hi haurà diferents obsequis per als donants, amb la col·laboració de la Unió d’Establiments de Montbui (UEM). Cal destacar que entre els donants es realtizarà un sorteig de 25 entrades per a Mont-aQua, un altre de 25 entrades per a Mont-Àgora Cinemes, 100 cafès gentilesa de Bar Robin, un sopar al Bar La Vinícola, un sopar i un dinar gentilesa del Restaurant La Tossa de Montbui, i també diferents obsequis de la UEM.

Enguany, per primer cop, aquesta Marató es durà a terme en un dijous, encara que serà el tercer any consecutiu que es realitzi en dia laborable. Cal destacar que els joves de Montbui que han complert 18 anys durant el darrer any han rebut una carta on se’ls hi demana la seva col·laboració i implicació en aquesta activitat solidària.  L’escola Antoni Gaudí ha creat un vídeo promocional on animen a tots els montbuienques i montbuienques, i veïns de la Conca d’Òdena i l’Anoia en general, a donar sang, tot explicant la importància d’aquesta activitat solidària.

L’augment de persones que donen sang per primer cop és una de les característiques més destacables de les darreres edicions celebrades, i enguany es vol mantenir aquesta bona xifra de nous donants. L’objectiu és aconseguir el màxim nombre de bosses de sang, en un període on són molt necessàries, i just quan el virus de la grip està en un dels seus pics màxims.