Els Moixiganguers se’n van de vacances amb una torre de vuit

408

Els Moixiganguers d’Igualada han començat les vacances aquesta setmana després de la diada de Cal Tabola, celebrada dissabte a la tarda a la plaça de l’Ajuntament. La colla va apuntar-se una nova torre de vuit, tot i que només la van poder carregar. L’actuació a més a més va acabar quan s’havien completat les dues primeres rondes.

moixisEls igualadins tenien clar quin era un dels objectius de la jornada, la torre de vuit amb folre, i la van plantar només començar l’actuació. El dia abans havien fet bones proves a l’assaig i els morats li tenien ganes. El castell va pujar amb nervis, però hi havia una bona soca i es van poder controlar. Fins a la carregada l’estructura va tenir prou corda, però després de l’aleta, alguns problemes als pisos superiors van fer estirar l’estructura i la torre, un castell amb poc marge per correccions, va acabar cedint. La caiguda va aturar momentàniament l’actuació, amb algun casteller contusionat que va haver de ser atès a l’ambulància, i sobretot va deixar tocats moralment els igualadins, que tenien ganes de descarregar-la. En segona ronda els morats van optar per un tranquil cinc de set, que van descarregar sense problemes.

 

moixissLa diada tampoc va ser rodona pels Castellers de Lleida, que venien a Igualada amb ganes de descarregar els seus millors castells. Ho van aconseguir amb la torre de set, que aquesta temporada només havien carregat, però en segona ronda no van poder completar el tres de vuit. Van carregar el castell, el primer de vuit pisos d’aquest 2016, però just a la sortida l’estructura es va trencar pels pisos superiors. Les dues ambulàncies van haver de marxar per atendre alguns castellers, sense grans conseqüències, i en aquest moment les colles van optar per posar el punt i final a l’actuació després dels pilars de comiat. La jornada va acabar amb un sopar de germanor de lleidatans i igualadins al local social dels Moixiganguers, Cal Tabola.

 

Els Moixiganguers han tancat un excel·lent primer tram de temporada, havent descarregat tots els seus màxims castells: la torre de vuit amb folre, una carregada i una descarregada, dos tresos de vuit i tres quatres de vuit. Després d’unes setmanes de desconnexió, els Moixiganguers afrontaran a partir d’ara el tram més intens, i atractiu, de la temporada; amb la diada de Sant Bartomeu de la Festa Major d’Igualada i el concurs de Castells de Tarragona a l’octubre com a cites clau.