Moció de censura a Cabrera contra l’alcalde Salustià Monteagudo (PSC)

300

Cabrera seguirà les passes de Vallbona i, també, la seva convulsa actualitat política. Aquesta setmana s’ha conegut que els regidors d’ERC, CiU, ICV i el partit d’independents de Cabrera han presentat una moció de censura contra l’alcalde Salustià Monteagudo i el grup del PSC. Qui farà possible la presentació de la moció és el regidor d’Iniciativa, José Fernández, que mantenia un acord de govern amb els socialistes que ara ha trencat. ERC, amb l’exalcalde Jaume Gorrea, va guanyar les eleccions per 173 vots davant els 149 del PSC, les dues forces amb tres regidors cadascuna, per un cadascú CiU, ICV i Independents.

Jaume Gorrea (ERC).
Jaume Gorrea (ERC).

La situació ha provocat la lògica indignació a Montagudo, que hi veu “xantatge” per part del regidor ecosocialista.  “Que Cabrera d’Anoia, “surti de l’Associació de Municipis per la Independència us sortirà car”, va dir ERC Cabrera al seu moment”, diu Monteagudo. “Com a conseqüència d’això s’inicien hostilitats i oferiments a regidors del Govern, i finalment compren el vot de censura d’un regidor de ICV al més pur estil mafiòs, trencant un pacte de legislatura, escrit i signat per ICV per 4 anys i sense cap motiu i escrúpol…. El preu de la compra són 1.600 euros mensuals per a l’únic

Salus Monteagudo (PSC).
Salus Monteagudo (PSC).

regidor de ICV a Cabrera. La nostra reflexió és: Tot s’hi val?, ERC accepta aquest zantatge?”, diu Monteagudo en un comunicat. “Recordem que aquest regidor va exigir més diners per continuar donant recolçament als Socialistes. De tot l’exposat, es disposen de proves fefaents en suport físic”.

 
Efectivament, Monteagudo ha enviat a La Veu un arxiu d’àudio d’una conversa entre ell i Fernandez, amb la presència d’altres dues persones, en les que el regidor d’ICV demostraria les “causes” de la seva decisió. Més informació en properes edicions.