Comencen les millores a l’Abric Romaní abans d’un nou període d’excavacions
C

1 d'agost de 2017

Aquestes dies s’estan duent a terme a l’Abric Romaní de Capellades les obres de trasllat de la conducció que porta l’aigua de la Comunitat de Regants cap a la Font de la Reina. Aquesta instal·lació tenia pèrdues i donava problemes d’humitats al jaciment per la qual cosa s’ha tret per fora de l’abric i tornat a enllaçar.

“Aquesta és la primera de les intervencions d’aquest 2017 i l’hem prioritzat per millorar les condicions de treball de les excavacions que properament començaran sense interferir en la seva feina –afirma el regidor de Cultura i Promoció Local, Àngel Soteras-. Continuarem amb la reparació de baranes i paviment i la desviació de regueres al llarg del recorregut del Parc Prehistòric i la reparació de la tanca que el delimita. Hem previst també altres millores en el conjunt de l’Abric Romaní que hauran d’esperar a l’acabament de la campanya d’excavació. Tot, és clar, amb la vista posada en la propera obertura del recorregut del Parc que estem treballant de forma conjunta amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.”

Excavacions a l’Abric Romaní

La campanya d’excavació d’enguany a l’Abric Romaní començarà el 7 d’agost i s’allargarà fins el dia 31, amb la participació de més de 60 persones que hi treballaran en 2 torns. Com és habitual, es podrà visitar cada dia, de manera lliure, del 8 al 30 d’agost, als matins d’11 a 1 i les tardes de 5 a 7. Els dies 12, 19 i 26 estarà tancat.

En aquesta edició l’objectiu és aprofundir en el coneixement d’un assentament neandertal de fa 60.000 anys. L’any passat es va excavar el sòl d’ocupació del nivell Q que fins ara ha aportat més de 10.000 restes arqueològiques entre las que es troben abundant indústria lítica i ossos de diferents animals. Aquesta intervenció, dirigida pel professor Eudald Carbonell, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Capellades, del MINECO  i del propi IPHES, forma part del projecte quadriennal de recerca d’aquest institut que porta per nom “Abric Romaní – Cinglera de Capelló” finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta