La millor alimentació després de les festes
L

19 de gener de 2017
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Durant el Nadal hem comès certs excessos amb la nostra alimentació, a causa de les diverses trobades amb familiars i amics en què el menjar és el motiu de la reunió, menjar que no és la que habitualment consumim i que ens fa engreixar diversos quilos en molt poc temps.

Si volem desfer-nos d’aquests quilos de més sense grans esforços, recuperant la nostra forma física habitual, tan sols haurem de seguir una sèrie de pautes i consells que els nutricionistes recomanen.

Per on comencem?

1-Intentarem menjar menys quantitat d’aliment sense deixar de menjar bé i cuidant molt el que la nostra dieta inclogui tots els grups d’aliments.

2-Prioritzarem les verdures: intentant incloure-les en tots els plats principals en el menjar i en el sopar. Són aliments baixos en calories i en la seva composició predomina la fibra amb el que ens ajuden a saciar abans. No oblidem incloure-les cuinades, si pot ser poc temps o al vapor, però també crues en amanides.

3-Disminuirem la quantitat de carn que consumim a la setmana, compensant-ho amb el peix (blanc i blau) i els llegums combinades amb el cereal, per aconseguir proteïnes d’alt valor nutricional evitant els greixos saturats de les carns vermelles.

4-Entre hores procurarem prioritzar la fruita davant altres tipus de snacks elaborats. Si evitem menjar fruita després dels àpats i la deixem per picar a mig matí i a mitja tarda, ens ajudarà a menjar menys aliments calòrics i a baixar de pes de manera saludable.

5-Hem de moderar el consum de cereals i procurar que siguin sempre integrals. Com a postres en alguns menjars podem prendre iogurts desnatats o fruita seca (amb moderació) per calmar la necessitat de prendre dolços o aliments que amb els que ens excederemos en calories.

6-Beurem aigua durant el dia juntament amb infusions per mantenir-nos hidratats i afavorir el trànsit intestinal, factor clau per poder aprimar.

Què hem d’evitar?

De vegades amb l’objectiu d’aprimar més ràpid caiem en errors comuns com el dejunar, saltar-nos menjars, reduir radicalment el consum d’un grup d’aliments, etc … conductes que ens perjudiquen en gran mesura provocant:

Alteracions del metabolisme

Major sensació de gana

Desequilibris nutricionals, que poden posar en risc la nostra salut

Yvette Pons

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta