Mig miler d’espectadors viuen l’estrena dels Festivals Alta Segarra
M

8 d'agost de 2016
Lídia Pujol.
Lídia Pujol.

L’exterior de l’Església de Santa Fe de Calonge de Segarra va ser l’escenari del segon cap de setmana dels Festivals Alta Segarra. Divendres, 29 de juliol, la cantant Lídia Pujol va transmetre el seu to més reivindicatiu amb l’espectacle ‘Farem la revolució i la tornarem a fer’. Dissabte a la nit, 30 de juliol, va ser el torn de Daniel Anglès amb la presentació del seu espectacle ‘Punto de Rocío’. El públic va gaudir de dues propostes musicals molt sensibles i emotives en un espai magníficament il·luminat.

A a través de la seva música i conscient de la necessària confrontació activa contra la injustícia i la mentida, la cantant Lídia Pujol va cercar, durant tot l’espectacle, la veritat a través de les paraules i les notes. Durant més d’hora i mitja, va intentar transmetre als espectadors la importància d’allò immaterial, del compartir i no pas del tenir. A més, com a bona coneixedora de l’Alta Segarra, va posar-se al públic a la butxaca amb referències constants a aquest territori destacant el seu paisatge essencial. De fet, la cantant viu des de fa uns anys a Torà.

Per la seva part, un emocionat Daniel Anglès va cloure els Festivals content i agraït per poder cantar en un indret que li semblava infinit per la visió que tenia de la Segarra. Anglès va entonar en directe el seu disc d’homenatge a Rocío Jurado en el que versiona els temes més emblemàtics de la carismàtica cantant Rocío Jurado. Durant el concert va explicar que el projecte naixia com a record de la seva infantesa, quan escoltava els discos de la cantant que setmanalment posava la seva mare mentre feia dissabte.

FAS_DanielAngles_2016Valoració

Els Festivals de l’Alta Segarra, que enguany han tingut lloc a Calaf i a Calonge de Segarra estan organitzats per Àgora Alta Segarra. Es tracta d’una societat que té com a finalitat principal revifar el territori des de l’àmbit econòmic, social, esportiu i cultural.

L’organització fa una valoració molt positiva del certamen, especialment tenint en compte que es tractava d’una aposta arriscada. Àgora Alta Segarra considera que amb la implicació del territori es pot convertir en una bona eina de cohesió de la comarca alhora que es converteix en un nou element per atraure visitants en benefici del sector turístic de la zona.

El projecte preveu que cada any el certamen canviï d’ubicació i se celebri en diferents indrets emblemàtics de la comarca. Per això, de cara al setembre, s’iniciaran contactes amb diferents administracions perquè durant l’estiu vinent es pugui celebrar la segona edició dels Festivals de l’Alta Segarra.

 

 

 

 

 

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?