Més de trenta autocars i milers d’anoiencs ompliran el Tram 102 a la Diada de Barcelona

335

Més d’una trentena d’autocars de l’Anoia -36, exactamenti milers d’anoiencs en vehicle particular o bé amb transport públic seran dilluns a Barcelona en ocasió dels actes convocats per ANC i Òmnium. Els darrers fets d’aquesta setmana al Parlament probablement asseguren una Diada històrica a la capital catalana, amb moltíssima participació.

A Igualada les entitats convocants han organitzat 14 autobusos -de l’ANC i alguns més que organitzen entitats pel seu compte- a més d’altres de les delegacions de l’assemblea a Calaf, Capellades, Carme, Cabrera, La Pobla, Castellolí, el Bruc, Prats de Rei, Hostalets de Pierola, Piera, Igualada, Jorba, La Llacuna, Masquefa, Tous, Vallbona, Vilanova del Camí i Montbui, segons que han explicat a La Veu diverses fonts de l’assemblea territorial.

L’Anoia, al passeig de Gràcia amb València

La mobilització de dilluns, amb el nom de la Diada del Sí, encara permet aquest cap de setmana fer les inscripcions als trams, que formaran una creu (el signe de la suma) a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó de Barcelona. El ritme d’inscripcions és més alt que no pas l’any passat, i ahir dijous al vespre ja hi havia prop de 300.000 inscrits, que segur que seran molts més poden ser molts més perquè sempre els darrers dies se n’accelera el ritme.

Els participants es poden inscriure a la manifestació tots sols o bé en grups amb quatre persones més, com a màxim. La inscripció es pot fer des de la pàgina si.assemblea.cat. Una vegada feta, perquè sigui vàlida s’ha de confirmar per correu abans de vint-i-quatre hores. Si, passades aquestes vint-i-quatre hores no s’ha rebut el correu, voldrà dir que hi ha hagut algun error. En aquest cas, caldrà repetir la inscripció. Hi ha 48 trams repartits en quatre zones. A la gent de l’Anoia li toca el tram 102, que és just la cruïlla del Passeig de Gràcia amb el carrer València, pràcticament al centre de la “creu”. Ja ahir dijous el tram figurava com pràcticament ple, la qual cosa assegura la participació de milers de persones. Recordem que la Diada del Sí començarà a les 17.14 hores. L’ANC recomana de fer el desplaçament cap al lloc assignat amb prou temps. A les 15.00 h., es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

L’ANC demana d’anar a la mobilització amb una samarreta qualsevol, preferentment, diuen, “la que t’ha portat fins aquí (entitats, causa preferida, club esportiu…)”. Demana que a les 16.00 tothom ja sigui al seu tram. I entre les 17.00 i les 17.14, que tothom es canviï la samarreta per la de la Diada d’enguany, de color groc fluorescent.

Des de les entitats organitzadores de l’Anoia -que han tingut en Miquel Ramis, a la comarca, i Francesc Vives, a Igualada, com a referents- valoraven de forma molt satisfactòria la resposta que estan tenint els anoiencs en aquesta Diada.

Jordi Puiggròs