Més d’un miler d’anoiencs serà el proper dijous a la manifestació de Brussel·les

272

Un miler llarg d’anoiencs serà present el proper dijous 7 de desembre a Brussel·les, en ocasió de la manifestació que portarà com a lema “Europa, wake up! Help Catalonia” (Europa, desperta’t! Ajuda Catalunya!). L’ANC i els CDR de diversos punts de la comarca han organitzat autobusos amb diverses opcions. Des d’Igualada sortirà un bus de dos pisos la tarda del dimecres, amb capacitat per a 100 persones, que tornarà després de la manifestació. N’hi ha dos més que faran nit a la capital d’Europa, un la del dia 6, i l’altre la del dia 7.

El portaveu de l’ANC Anoia en aquesta iniciativa, Jordi Serrat, ha explicat a La Veu que de la comarca sortiran uns 10 autobusos. “N’hi ha que s’han compartit amb altres comarques, i d’altres s’han organitzat directament des de les agències de viatges. Que haguem col·laborat en l’organització del bus directament nosaltres són cinc autocars”. A més, es té constància que prop de 600 persones aniran a Bèlgica en cotxe particular, o bé en avió. Agències com Avasa o Fer Frans també han organitzat autobusos. Serrat afegeix que “aquest cop és diferent a les mobilitzacions dels 11S, quan l’organització la fèiem des de l’Assemblea. Ara per temes organitzatius dels hotels, per exemple, s’han fet des de les agències de viatges, i l’Assemblea hem fet difusió de les opcions disponibles”. Els preus del bus partien dels 110€ (sense nit d’hotel) fins a superar els 400€ en el cas d’avió. Per fer nit hi ha hagut força problemes, la qual cosa dona una idea de l’èxit segur de la manifestació. En molts casos es farà nit a més de 50 kms. de Brussel·les.

Recordem que la manifestació començarà al parc del Cinquantenari, a les 11 del matí, i acabarà a la plaça de Schumann, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la UE.

Jordi Puiggròs