Més de 50 equips de 10 països diferents competiran a l’European Ballon Festival

98

Quan encara queden 3 setmanes per l’inici de la 22a edició de l’European Ballon Festival, ja hi ha més de 50 equips inscrits de 10 països diferents. En aquesta edició, passaran pel festival de globus més importants del sud d’Europa participants de l’Índia, Mèxic, Brasil, França o Anglaterra. L’edició d’aquest any, que començarà el 12 de juliol i s’allargarà durant quatre dies, tornarà a tenir el Parc Central com a ubicació principal, després que s’estrenés l’any passat.

Durant la competició, els equips vinguts d’arreu hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva; tot un seguit de proves divertides i espectaculars tant per al públic assistent com per als equips de vol. No hi faltaran les proves tradicionals com La Llebre –en què els globus participants han de perseguir un “globus llebre” que s’ha enlairat primer canviant constantment de direcció i altitud—o com la Meta del Jutge, en què els pilots han de volar des del camp d’enlairament fins a una diana a partir d’unes coordenades que els hauran donat just abans d’enlairar-se.

Més enllà de la competició, també es podran veure globus amb formes especials, amb una presència destacada de globus en forma d’animal. Així, hi haurà un ase i un lleó vinguts d’Anglaterra i un gos que arribarà d’Holanda, tots ells fabricats per l’empresa igualadina Ultramagic.

Festa infantil amb el Club Super 3 i Macedònia

El divendres 13 a partir de les 17:30h tindrà lloc al Parc Central la festa infantil “Dibuixa el teu parc”, una jornada amb tallers i activitats infantils com globus gegants, girafes de roba de 3 metres d’alçada, capgrossos, taller de maquillatge o tallers de retallar i pintar globus. També hi haurà espai per un taller on es podrà dibuixar tot allò que els nens i nenes d’Igualada voldrien trobar en el futur parc infantil que es construirà a la ciutat i que s’ubicarà al mateix Parc Central.

Un cop enlairats els globus que participen al vol de la tarda, a quarts de nou del vespre, la festa continuarà amb una actuació de l’Àlex i el Pau, els estimats personatges de la família del Club Super3, i tot seguit actuarà el grup de música infantil i juvenil Macedònia.

Iglus de Vent com a prèvia i Sau30 i Buhos com a cloenda

La setmana abans que arribin el globus a Igualada, a partir del dia 7 de juliol, el projecte experimental Iglús de Vent s’expandirà per la ciutat amb moltes formes i continguts diversos: des d’un Free Market amb paradetes de segona mà i música que es farà a La Cotonera fins a activitats esportives, passant per concerts de violins i de cant coral, escalada interior, animació infantil amb LadyBug i Ironman, classe de swing, tallers, monòlegs i fins i tot una acampada.

Per altra banda, la nit del 14 de juliol tindrà lloc el moment més esperat del festival: l’encesa nocturna de globus Night Glow, on es preveu que hi participin més globus que mai. I tancaran la nit del dissabte, al mateix escenari del Parc Central, els concerts dels grups SAU30 i Buhos, en el marc del festival Anòlia.