Més de 120 professionals al Congrés Català de Sinologia a Igualada

56

Els dies 6 , 7 i 8 de Juny, la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital d’Igualada va organitzar el XVIIè Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària.

El Congrés constava del Curs intensiu de Sinologia i Patologia Mamària, els dies 6 i 7 de juny a l’Hospital, i la Reunió de Sinologia i Patologia Mamària que, juntament amb la Reunió anual d’infermeria en Sinologia es va celebrar el 8 de juny a l’Hotel Amèrica.

L’objectiu dels cursos era donar formació als especialistes que s’inicien en sinologia i fer un repàs de les malalties de la mama, des de la anatomia a les darreres teràpies i classificacions per tal de personalitzar cada vegada més els tractaments del càncer de mama, sense deixar de banda les activitats de les associacions civils que recolzen les malaltes tractades. Era un format amb taules rodones i posterior discussió i compta cada any amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona

A la Reunió, tant mèdica com d’infermeria hi van haver conferències magistrals per explicar els darrers avenços en el tractament del càncer de mama i sobretot les novetats en la millora de la confortabilitat de les pacients.

És la quarta vegada que s’organitza aquest Congrés a Igualada; els dos primers anys al Museu de la Pell i els dos següents a la sala d’actes del Hospital i al Hotel Amèrica.

En paraules del Dr. Josep M. Abad, un dels principals organitzadors: “Les freqüents consultes mediques sobre patologia mamària i l’entusiasme per la docència i la sinologia ens han portat a organitzar aquests congrés al nostre Hospital per poder oferir coneixements per al diagnòstic i maneig de la Patologia Mamària i continuar encomanant aquesta passió a la resta de professionals”.

L’èxit de totes les ponències es va mantenir al llarg dels dies. El darrer dia van estar premiades algunes comunicacions com van ser un treball de l’Hospital d’Igualada sobre tractament amb quimioteràpia abans de la cirurgia i un altre de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida sobre les cures postoperatòries a la consulta d’infermeria.

Els tres dies vàrem tenir més de 120 inscrits i 61 ponents. Gairebé 200 professionals de la salut entre metges i infermeres en formació i sinòlegs especialistes amb una llarga experiència.

La Dra. Cusiné, ginecòloga i membre de l’equip quirúrgic de la Unitat Funcional de Patologia Mamària de l’Hospital d’Igualada, es va encarregar de tancar el Curs, agraint a tots el participants la seva presència i destacant la gran qualitat de les ponències.

Els membres amb més antiguitat en l’organització del Congrés Català de Patologia mamària al llarg dels anys són; el professor Eduard Escrich, de la Universitat Autònoma de Barcelona,  el Cirurgia i coordinador de la Unitat Funcional de Mama de l’Hospital d’Igualada, Dr Josep M Abad, i el Dr. Josep Vergé que en els seus inicis va treballar a l’Hospital d’Igualada i darrerament a la Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Vergé, ara ja jubilat, va deixar el relleu de l’equip organitzador d’aquests congressos. Escrich i Abad van demanar d’incorporar professionals més joves a l’organització per continuar amb aquesta tasca. Finalment es van dondar a conèixer que la Dra. Cusiné i la Dra. Aznar de la Unitat de Mama de l’Hospital d’Igualada formaran part d’aquest equip tenint ja assegurades les edicions 2019, 2020 i 2021 a Sabadell, Badalona i Mataró.

L’acte de clausura va estar presidit pel gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, el Dr. Ferran Garcia Cardona, el Ferran Garcia Cardona, gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, la Sra. M. Teresa Campanera, Directora del Sector Sanitari de l’Anoia i Cap d’Unitat d’Atenció Farmacèutica i el Dr. Fermí Capdevila, regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació del MI Ajuntament d’Igualada