Melania Trump: un exemple de la dona Taure

166

“Les dones que neixen en aquesta constel·lació de Taure per naturalesa deuen ser dones de reis i dels seus oficials”

Ramon Llull, Tractat d’astronomia

Taure és un dels signes més hedonistes del zodíac. Les persones amb ascendent, Sol, Lluna o molts planetes a Taure gaudeixen dels plaers de la vida, o pateixen sinó poden satisfer-los. Taure és un signe bon vivant. Busca l’estabilitat, la seguretat material, no arrisca, és lent o pacient a l’hora de prendre decisions, però mandrós. Òbviament com a energia o pauta de manifestació, no vull dir que totes les persones nascudes al signe de Taure siguin així, perquè això és un dels mals entesos de l’astrologia de les revistes. Una persona amb un Sol a Taure pot no ser gens estable en funció dels seu ascendent, lluna, relacions personals, etc. Però potser l’estabilitat és la seva meta. Sigmund Freud i John Stuart Mill, filòsofs que es van fer rics i que defensaven molt el plaer i la vida material eren Taure.  Segurament per casualitat.

Melania Trump és un personatge fascinant per ella mateixa. Un misteri dins un enigma. Filla de comunistes i educada a Eslovènia en el benestar en un ambient de privacions, el seu pare tenia contactes en el partit comunista, va anar a Amèrica a fer realitat el somni americà. I a fe de Déu que com un bon Taure, perseverant i tossut, ha assolit el seu objectiu. Era filla d’un venedor de cotxes  (Viktor Knavs) i d’una treballadora tèxtil (Amalija Knavs). Melanija Knavs era bona estudiant i molt educada a l’escola. Va abandonar els estudis d’arquitectura (molt propis de gent amb signes de Terra abundants a la carta) i va dedicar-se al món de l’estètica on de seguida va destacar encara estudiant. La resta és història.

Hem de tenir en compte que l’astrologia humanista busca comprendre les persones, entendre-les en les seves motivacions i manifestacions, de les més espontànies a les més profundes. No és cap sociologia o religió moralista que digui que està bé o que està malament. D’això s’ocupen les lleis humanes i les ciències socials. La lluna a Capricorni de la seva carta astral ens indica que va sentir la infància com un lloc fred, ple de limitacions i pautes. L’estructura social de Saturn, regent de la lluna a Capricorni, és percebuda des de la infantesa. Saturn dóna límits i responsabilitats. També una manca d’afecte que no és greu si no està en oposició o quadratura.

De Melania destaca la seva conjunció Mart i Venus, que dóna generalment molt atractiu físic i és habitual en models i actors. Que el seu Mart estigui al mateix signe que el Sol del seu marit, Donald Trump, no és una casualitat sinó quelcom que ens explica la seva sinastria tan profitosa a nivell terrenal. Que la Lilith, la Lluna Negra d’ella es trobi a Lleó, on Donald té Mart explica en part la seva relació física. Ella no és una dona a qui li agradi passar desapercebuda i les lluna a lleó, tan pròpies d’actors o gent que es vol deixar veure, ressona en Melania ja que la Lilith és una energia que tenim negada o reprimida, però que podem alliberar i utilitzar. Ella va passar de la seva lluna a Capricorni (rígida, educada, amb pautes) a la lluna a Lleó (ambiciosa, seductora, apassionada i narcisista). Ara com veiem les dues semblen combinar-se en un personatge alhora educat i gèlid i a la vegada casat amb un home que representa totes aquestes qualitats de Lilith. L’astrologia ens permet comprendre que hi ha persones que viuen més des de la passió, que és arquetípica, i d’altres que viuen més des de la compassió, que prové de la consciència. Melania té un pensament pràctic,  molt propi de Mercuri a Taure i això afegit a Saturn, el Sol i Venus que es troben a Taure fa que tingui molta importància aquest signe o vibració taurina. I que per tant sigui molt cercadora d’una estabilitat material ja que Taure no abandona un bon partit quan el troba tret que en trobi un de millor cosa que no farà si no és després de meditar totes les opcions.

Bernat Roca | @crossroads1815