Un mediadora anoienca crea una plataforma per demanar al govern espanyol i català que busquin solucions mitjançant la mediació

128

Una mediadora montbuienca, Núria Sánchez, membre del Centre de mediació de Dret Privat de Catalunya i presidenta de l’Associació Diversitat i Ciudadania, ha estat una de les impulsores d’un grup de mediadors per intentar trobar una solució a l’actual procés d’independència engegat pel govern de la Generalitat.

Davant el context polític de summa excepció al que s’enfronta la societat catalana, un
grup de professionals de la mediació i gestió de conflictes ha engegat la plataforma peticiomediacio.com, des de la qual urgeixen a la negociació immediata del conflicte entre l’Estat i el govern de Catalunya.

La iniciativa compta amb gairebé 950 adhesions, en menys de 48 hores, i es fa extensiva a tota la població amb la finalitat que la ciutadania adopti i impulsi la petició que s’obri un procés de mediació entre els governs espanyol i català. Així mateix, proposen “ajudar al seu desenvolupament, a través de les eines amb les quals treballem cada dia, per a, primer, evitar nous episodis de violència; segon, reduir la tensió; i, tercer, obrir vies i espais per a la resolució d’aquest conflicte”.

Els impulsors de la iniciativa han publicat un manifest al qual qualsevol ciutadà es pot
adherir, a títol personal, en el qual expliquen que “cadascun, des del seu àmbit de la mediació”, presencien cada dia com “situacions que semblaven irresolubles, troben sortida quan les parts accepten participar en aquest procés de resolució de conflictes”.

I afegeixen: “Des de la convicció que les eines de la mediació i la gestió de conflictes poden donar sortida al moment actual, emplacem als governs espanyol i català a obrir i mantenir contactes per a la negociació del conflicte, amb l’ajuda si cap de mediadors que puguin facilitar la reducció de l’actual escalada del conflicte, i trobar una solució acordada entre les dues parts”.

Núria Sánchez, mediadora i portaveu de peticiomediacio.com, explica que aquesta proposta és absolutament altruista i no tenen finalitats polítiques ni lucratives.

Sorgeixen de l’aposta pel diàleg “per resoldre els conflictes que ens afecten”. I convida a tota la població a difondre-ho, ja que la petició pertany “a totes les persones que s’adhereixen”.

 

Mediadors de prestigi

La plataforma de petició de mediació entre les institucions estatals i autonòmica ja ha rebut el suport i mentoria de primeres figures de l’àmbit professional de la mediació i la gestió alternativa de conflictes.