Un masquefí detingut en l’operació contra el jihadisme

55

L’Ajuntament de Masquefa ha informat als veïns que la Policia de la Generalitat de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, va detenir una persona a la urbanització El Maset, a Masquefa, en el marc de l’operació contra el terrorisme jihadista duta a terme aquest dimarts 25 d’abril a les localitats de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Cornellà de Llobregat i Masquefa. Un masquefí figura entre els nou detinguts de l’Operació Apol·lo que activaven la matinada de dimarts els Mossos d’Esquadra.

La investigació va ser tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 6, i el treball policial va començar fa vuit mesos amb la trucada d’un ciutadà anònim alertant de la presumpte relació d’unes persones amb el tràfic de drogues. Els investigadors han treballat en coordinació amb els serveis antiterroristes de la Policia Nacional, cos policial designat pels contactes policials internacionals. Els Mossos asseguren que era una cèl·lula que “podia preparar atemptats”.

La investigació ha comportat la creació d’un equip de treball amb la Policia Federal Belga. S’han fet 12 registres en el marc de l’operatiu antiterrorista i s’han realitzat diverses detencions. Quatre de les persones detingudes estan acusades de formar part de l’organització terorrista DAESH, i alguns tenen relació amb arrestats pels atemptats de Brussel·les del 2016.

Els nou detinguts eren joves entre 31 i 39 anys i tenen antecedents per tràfic de drogues. Un és de nacionalitat espanyola i la resta són marroquins.