Masquefa viu amb passió la Setmana Santa

9


Dilluns 17 d’abril, Dilluns de Pasqua, els masquefins van acomiadar la Setmana Santa de 2017 amb el tradicional Aplec al Cementiri Vell. Nombrosos veïns, acompanyats de familiars i amics, van acostar-se a primera hora del matí fins a aquest punt de Masquefa per gaudir d’un esmorzar popular, la missa i ofrena dels Gegants de la vila a Sant Pere, la ballada de l’Isidre i la Magdalena –que enguany compleixen el seu trentè aniversari- i una matinal de sardanes amb la Cobla Mar i Cel.

El programa d’actes de Setmana Santa va començar, però, el 9 d’abril amb la benedicció del Diumenge de Rams i la tradicional missa a la parròquia de Sant Pere. I l’activitat va continuar Divendres Sant, amb una jornada dedicada als actes religiosos tradicionals: el Viacrucis, l’ofici de missa i la processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores amenitzada per la Banda de Tambors i Cornetes de Can Parellada. Els ‘costaleros’ van carregar sobre les seves espatlles les imatges del Crist i de la Verge per passejar-les pels carrers, acompanyats de ‘nazarenos’ i de molts fidels. I dos dies després, Diumenge de Pasqua, els masquefins van poder gaudir pels carrers de la vila i a la Parròquia de Sant Pere d’una Cantada Infantil de Caramelles.

L’Ajuntament de Masquefa agraeix als veïns i entitats de la vila la seva participació i col·laboració directa en fer possible una nova edició d’aquesta festivitat tan nostrada i arrelada a la vila.