Masquefa i Piera tindran nou dipòsit d’aigua l’any que ve

29

Aquest dilluns s’ha presentat els detalls del nou dipòsit d’aigua que donarà servei a Masquefa i Piera, a més de Sant Llorenç d’Hortons. El nou dipòsit, que s’instal·larà a Masquefa, estarà gestionat per ATL pública, tindrà una capacitat de 4.000 m3 i incrementarà així la garantia en el subministrament d’aigua en aquests tres municipis. A més, els treballs comporten la connexió d’aquest reservori amb les xarxes de subministrament d’aigua municipals.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, valora que “es tracta d’una instal·lació molt necessària, llargament reclamada i que ens permetrà abastir les necessitats de tots els veïns del nucli urbà i de les urbanitzacions i disposar d’una reserva d’aigua de més d’un dia en cas de manca de subministrament elèctric”.

Mentrestant, l’activació per part de l’ACA de la xarxa de proveïment d’aigua des de la Llosa del Cavall també permetrà incrementar la qualitat de l’aigua al municipi de Masquefa, que complirà amb totes les garanties sanitàries establertes. En aquest sentit, Lluís Riado avança que “abans de finals d’any, Masquefa rebrà l’aigua amb més qualitat del país; aigua de neu provinent de la Llosa del Cavall”.

El projecte del nou dipòsit ja està redactat (properament sortirà a informació pública) i la nova ATL pública serà l’encarregada d’executar les obres, amb una inversió propera als 2,5 milions d’euros. La previsió és que els treballs puguin començar aquest any i tinguin una durada prevista de vuit mesos.