L’Yvette Pons Igualada aconsegueix la permanència a Copa Catalunya

10 de juny de 2019

Ha tocat patir, però l’Yvette Pons CB Igualada ha aconseguit la salvació a Copa Catalunya després d’imposar-se ahir diumenge al vespre al TGN Bàsquet en el tercer i definitiu partit del play-out de permanència. Després que cadascun dels equips s’emportés una victòria en els dos primers partits de l’eliminatòria, les igualadines disposaven del factor pista per aconseguir certificar la salvació a la màxima categoria catalana.

Després d’un primer període molt igualat, que va acabar amb les tarragonines un punt per davant, 10-11, l’Yvette Pons Igualda va prèmer l’accelerador en el següent quart i va agafar un avantatge que ja no deixaria escapar en tot el partit. Els 2 últims minuts abans del descans van ser decisius, ja que s’arribava al minut 18 de partit amb empat a 20 en el marcador, però un parcial de 9-0 en aquest tram final abans de la mitja part, permetia a les igualadines agafa aire i arribar als vestidors amb un bon avantatge, 29-20.

El el tercer període, les distàncies no només es van mantenir sinó que es van augmentar. La bona defensa igualadina, que deixava al TGN amb només 30 punts després de 30 minuts jugats era clau per encarar l’últim quart amb un avantatge que semblava pràcticament definitius, 47-30.

Però no es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat. Un parcial de 3-15 en els primer cinc minuts del darrer període acostava a les liles en el marcador, 50-45. Però les igualadines no es van posar nervioses i no van deixar que les visitants s’apropessin més. Un parcial de 5-0 tornava a posar els 10 punts de diferència en el marcador. Un avantatge que les locals van gestionar perfectament en els darrers minuts de partit. L’encert final des de la línia de tirs lliures feia que no s’hagués d’acabar patint amb accés i que l’Yvette Pons Igualada acabés celebrant la permanència amb una afició que va omplir Les Comes per donar-los suport. La propera temporada, el CB Igualada tornarà a figurar entre els equips que disputaran la Copa Catalunya.