L’Sporting de Portugal guanya la Copa CERS disputada a Igualada

26 d'abril de 2015

semis213El Sporting de Portugal ha guanyat davant el Reus la Copa de la CERS del 2015, disputada a Igualada aquest cap de setmana amb una excel.lent organització. Malauradament, l’IHC no va poder plantar-se a la final, malgrat fer una extraordinària semifinal davant els que serien els campions.
Al final el conjunt lusità es va classificar gràcies a un gol d’or que significava el 3-2. El conjunt arlquinat, que exercia d’amfitrió en un pavelló Les Comes que, tot i la dura decepció, va corejar el seu equip un cop finalitzat el partit.
El partit va començar tebi, amb dos conjunts respectant molt i evitant, sobretot un error que donés algun tipus d’avantatge al rival. La més clara en aquesta fase del partit, i pràcticament l’única, va ser una contra de Molas després recuperació de Baliu. Però als vint minuts el partit va canviar de rumb. Baliu podria haver avançat al conjunt arlequinat després d’un penal clar sobre Molas. Va errar el tret, i en la següent jugada Joao Pinto es va inventar un gol espectacular per estrenar el marcador. Pla va tornar a gaudir d’una pena màxima, per empatar, però Guirao es va lluir amb una doble intervenció.
On no va poder fer res el porter portuguès va ser en un míssil de Baliu que entrà carregat d’orgull a la porteria. Era l’empat, i el partit estava llançat. Abans del descans, per això, Figueiras va fer callar de nou les Comes amb el 2-1.
Aquesta renda era suficient per l’Sporting per mirar de dormir el partit a la segona meitat. Més enllà d’alguna jugada aïllada de l’estilista Joao Rodríguez, el partit transitava entre passius portuguesos i atacs cada vegada més ràpids de l’Igualada. L’Igualada es carregava de faltes a la vegada que Ton Baliu tirava de l’equip per aconseguir un empat cada vegada més agònic.
Va arribar la desena falta per l’Sporting, i Elagi Deitg es va créixer per aturar la directa llançada per Figueira, que hagués sentenciat el partit. I el mateix Figueira va tornar a ser protagonista al guanyar-se una blava que va portar a Molas al punt de 7,40 m. Molas es va portar al porter a l’esquerra per després aguantar el moviment a la dreta fins anotar per sobre de Girao.
El partit s’havia de decidir en el temps afegit, i com és habitual, cap dels dos equips va assumir molts riscos en la pròrroga. Amb tot, un petit relliscada de Baliu li va suposar una blava que fet i fet va ser letal. Figueira va voler rescabalar dels seus errors anteriors i va disparar la directa amb un xut sec que va emmudir a Les Comes. L’Igualada tornava a caure a les portes d’una final, l’any passat a penals, i aquest amb un gol d’or a casa seva. Una llàstima.

Monbus Igualada: Deitg, Pla, Baliu, Molas, López -cinc inicial- Oller, Muntané.
Sporting de Portugal: Guirao, Mota, Joao Pinto, Moreira, Figueira -cinc inicial- Garcia.
Gols: 0-1 Joao Pinto (19 ‘), 1-1 Baliu (20’), 1-2 Figueira (21 ‘), 2-2 Molas (47′), 2-3 Figueira (53’).