L’oposició de la Pobla convoca plens ciutadans per substituir els plens municipals

44

En el darrer ple els regidors de CIU, van comunicar la decisió de limitar a 4 plens a l’any l’activitat política pública de la Pobla. Els grups de l’oposició formats per Participa #volemunapoblamillor, Junts per la Pobla i ERC creiem que aquesta modificació dilueix el debat polític i limita la participació no només dels grups municipals sinó també de la ciutadania.

Creiem que aquesta decisió respon al fet que en cada ple l’oposició ha fet públiques contínues errades i ha posat en evidència la mala gestió de l’actual equip de govern. Fa més de 25 anys que els plens ordinaris es fan cada 2 mesos i tot i que és legal reduir el nombre de sessions, creiem que no es legítim, ja que la candidatura de CIU en les darreres eleccions va treure 506 vots enfront els 583 vots dels grups que avui formem l’oposició, per tant podem dir que s’està limitant la participació delegada de més del 55% dels votants.

Al llarg dels darrers mesos, la convocatòria dels plens ordinaris ha estat envoltada d’errors, desinformació, i falta de consens. Paradoxalment hem de dir que aquest canvi arriba just després que en el ple ordinari del mes de novembre tot el consistori per unanimitat aprovés la “l’ordenança reguladora de la transparència i l’administració electrònica de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt”, on entre altres punts s’aprovava la promoció de la participació democràtica dels ciutadans en les polítiques municipals i la promoció de la seva participació i garantir la transparència de l’activitat i funcionament de l’ajuntament, el rendiment de comptes i l’avaluació permanent de la gestió administrativa, qualitat, neutralitat, interoperabilitat i accessibilitat.

Els grups a l’oposició fem política a favor del nostre poble, treballant des del diàleg i el consens, proposant mocions, millores, projectes, comissions de participació, etc.

Malauradament aquest no és el primer “tic autoritari” del govern; creiem que amb aquesta decisió l’equip de govern demostra que té por de l’oposició i de la ciutadania i que se senten qüestionats i fiscalitzats, i potser pensen que amb aquesta iniciativa l’oposició deixarà de fer la seva feina. S’equivoquen, poden limitar el número de plens però no podran limitar la nostra participació, continuarem traslladant les nostres propostes i preocupacions als carrers, i continuarem fent la nostra feina; buscarem noves maneres de compartir, debatre i millorar el nostre poble.

Per aquest motiu els grups de l’oposició de manera conjunta us anunciem que al llarg del 2017 i fins que es torni a la normalitat de convocar un ple ordinari cada dos mesos, organitzarem dos plens ciutadans a l’any on cada grup municipal podrà proposar diferents temes de discussió i aprovació de compromisos i un torn ampli d’intervencions dels poblatans i poblatanes, la primera convocatòria d’aquest ple ciutadà serà el divendres 10 de març a les 19 h.