17.3 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

Lliurats els premis Ciutat d’Igualada, que reconeixen els treballs creatius

premis_ciutat_igd_16Aquest diumenge, 20 de novembre, el Teatre Municipal l’Ateneu ha acollit la vint-i-unena edició dels Premis Ciutat d’Igualada, els guardons que reconeixen el treball de creadors de diferents disciplines dels àmbits cultural, artístic, de recerca o social. L’acte ha comptat amb la presència, entre altres autoritats, de l’alcalde, Marc Castells, del regidor de Cultura, Pere Camps, de regidors del consistori igualadí, d’alcaldes i regidors de municipis de la Conca d’Òdena, de la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich, i de la directora dels Serveis Territorials del departament de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco.

Durant l’acte s’han lliurat el premi Paquita Madriguera de Composició Musical, el Jaume Graells d’Art Digital, el Gaspar Camps de Disseny, el Procopi Llucià de Fotografia, el Joan Llacuna de Poesia, el Dr. Joan Mercader de Recerca i el premi Mossèn Còdol de Compromís Social i Cívic. Els assistents han gaudit també de les pinzellades humorístiques d’en Peyu i les actuacions musicals de Roger Argemí i els Kousinz.

El premi de Composició Musical Paquita Madriguera, que té l’objectiu de fomentar la creació en l’àmbit de la composició musical, reconeix el guanyador amb 1.350 euros i la posterior edició de l’obra com a base pedagògica per a joves compositors en formació. La proposta guanyadora d’aquest any ha estat Anoia, volant per sobre la nostra terra, de l’autor igualadí Pol Requesens i Roca. El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, n’ha fet el lliurament.

El premi Gaspar Camps de Disseny, que té per objectiu reconèixer el talent dins el món del disseny en els seus diferents àmbits, gràfic, d’interiors, de moda i industrial, està dotat amb 1.350 euros i una exposició monogràfica. El jurat l’ha atorgat en aquesta ocasió a Lluís Jubert i Ramon Enrich, d’Espai Gràfic, per la seva tasca a la Revista d’Igualada. El premi l’ha lliurat la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Coneixement i Interior, Àngels Chacón.

Dins del premi d’Art Digital Graells, s’ha atorgat un accèssit a la sèrie Hunter / cazador, de l’almerienc Antonio Lorente, i un primer premi a Dolça tragèdia, de l’igualadí Dani Ramos. Aquest premi està dotat amb un guardó Ciutat d’Igualada, una llicència original atorgada per Corel, 1.800 euros i una exposició. El premi l’ha lliurat la directora de Ceina, Teresa Creus.

Pel que fa el Joan Llacuna de Poesia, l’obra guanyadora ha estat el poemari Diaris de Tos(s)a, del barceloní Enric Navarro. S’endu 1.350 euros i la publicació de l’obra a Viena Edicions. El premi l’ha donat el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Fermí Capdevila.

El Procopi Llucià de Fotografia, lliurat pel tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, ha estat per al banyolí Miquel Planells, autor de la col·lecció Desesperació. El segon premi ha anat a parar al madrileny Javier Arcenillas, autor de Malavrava – refugiados. Una tria de les obres presentades estaran exposades a la Sala Municipal d’Exposicions i es podran visitar fins el proper 11 de desembre.

La directora dels Serveis Territorials del departament de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco, ha estat l’encarregada de donar el premi de Recerca Dr. Joan Mercader, de caràcter bianual. El guanyador, Josep Colomé, rep 5.000 euros per a desenvolupar el treball proposat, Societat i conflicte en el món rabassaire. Les comarques de l’Anoia i el Penedès, 1880-1910 i, posteriorment, se n’editarà l’obra resultant.

L’últim premi de la gala ha estat el Mossèn Josep Còdol de Compromís Social i Cívic. El premi té l’objectiu de promoure i reconèixer la feina realitzada per persones, entitats i organitzacions, ja siguin de caràcter públic o privat, compromeses amb els valors socials i les actituds cíviques. Enguany, el jurat l’ha atorgat a l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, que l’any 2017 compleix cinc dècades donant servei i intentant millorar la vida de les persones malaltes de la ciutat. L’entitat enfoca aquesta nova etapa amb l’objectiu de donar-se a conèixer entre els joves, sensibilitzar-los i incorporar-los a la seva acció.

Finalment, per segona ocasió, s’han lliurat els reconeixements pòstums en memòria a les persones vinculades a la cultura igualadina desaparegudes durant l’any anterior. El record aquest 2016 ha estat per David Padrós, compositor, pedagog i pianista; Sebastià Borràs, guionista, periodista, il·lustrador, actor i director teatral; i Josep Vilanova, decorador, dissenyador i interiorista. Aquests reconeixements els ha lliurat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.

L’alcalde ha tancat l’esdeveniment afirmant que aquests guardons són el gran reflex del batec cultural de la ciutat i ha agraït l’esforç i dedicació dels professionals, empreses, entitats i tothom que ha fet possible aquesta edició.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...

La segona edició del TEDxIgualada posarà l’accent en el talent local

Després de l’èxit del TEDxIgualada 2021, el Teatre de l’Ateneu d’Igualada tornarà a acollir una nova edició d’aquesta iniciativa que posa la ciutat d’Igualada...
Compartir