La Llacuna es torna a omplir per la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc

69

llacuna-matanc%cc%a7a-porc-veuanoiaLa Llacuna va organitzar una nova edició de la Fira de Sant Andreu i la Matança del porc que va tornar omplir la plaça Major i carrer circumdants de gent vinguda d’arreu.

Si bé la celebració inclou una bona fira comercial i artesana, el plat fort de la festa és la degustació de l’esmorzar. Un bon entrepà de botifarra acabada de fer i coure a la mateixa plaça major del municipi, de la mà dels mestres tocinairies i dels més de 50 voluntaris que ho fan possible. En total van ser 5.489 entrepans els que es van repartir des de les 8h del matí fins ben entrat el migdia.

La Fira de Sant Andreu vol ser un aparador d’un dels atractius pel que es coneix el municipi, els seus embotits, alhora que posa també en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

La celebració, va comptar amb la visita del conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada Marc Castells, la directora dels Serveis Territorials des Departament d’Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, entre altres autoritats locals i comarcals.

En la recepció, que es va oferir al mateix ajuntament, l’alcalde va agrair l’assistència de tothom, en especial del conseller i vice president per ser al costat en dies tant importants pel municipi i a la regidoria de cultura pel gran esforç en l’organització de la Festa. Parera, va explicar al conseller que “la Llacuna és un municipi amb moltes ganes de fer coses, amb inquietuds i amb ganes de promocionar-se. Som un municipi petit, de 900 habitants, però que hem de ser capaços d’oferir una oferta i serveis de qualitat per a 3.000 persones, en algunes èpoques de l’any, com a l’estiu. Però això no ens fa por, ens il·lusiona a continuar i ser perseverants en el nostre objectiu. Aquesta fira, ens ajuda a recordar el nostre passat i ensenyar el nostre futur, un poble amb un gran atractiu gastronòmic, cultural i festiu.

llacuna-festa-sant-andreu-veuanoiaMarc Castells, va destacar la importància de festes com aquesta que ajuden a donar visibilitat aquest municipi tan encantador, juntament amb l’acció del dia a dia que esta fent l’ajuntament amb el suport de la Diputació, com l’arranjament del Castell, la casa de turisme i cultura, properament la senyalització, etc. per posar la Llacuna al mapa del turisme rural de Catalunya.

Per la seva banda, el Conseller va felicitar per aquest aparador, punt de trobada que aplega més de 5000 persones. “Catalunya som un país petit, divers i un país de fires, que mostren el potencial de cada municipi i la Llacuna amb aquesta festa ho aconsegueix.

L’Ajuntament de La Llacuna vol agrair la important tasca de tots els voluntaris, que destinen el seu temps lliure a la promoció del seu poble i sense els que no seria possible celebracions com la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc.