La Llacuna celebra diumenge la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc

83

Aquest diumenge la Llacuna celebra la Fira de Sant Andreu que ve acompanyada d’actes previs i posteriors a la mostra; exposicions, tallers i la festivitat de la Immaculada, patrona de la Llacuna.

La Fira pròpiament tindrà lloc el diumenge dia 3 de desembre al nucli del municipi. La fira molt arrelada al poble -des del 1935- , fa 38 anys s’hi va sumar la Matança del Porc, una tradició que feien moltes famílies per tal d’abastir-se d’aquesta carn durant tot l’any.

L’exhibició del costum de matar el porc era, antigament, el plat fort de la Festa. Actualment, ja no es mata públicament, sinó que es compra mort i es pot veure com es fan els embotits i altres aliments per part dels productors i elaboradors d’embotits del que és reconegut el municipi.

Així, el diumenge, a partir de 2/4 de 9 del matí, la plaça Major s’omple de graelles per començar a cuinar les botifarres que se serviran al llarg del matí, mentre es pot veure l’elaboració d’embotits, que més tard es podran degustar juntament amb el pa amb botifarra, all i oli i vi del municipi.

A més, el centre del municipi esdevé un aparador dels atractius pel que es coneix el municipi, els seus embotits, alhora que posa també en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

El dissabte dia 2 de desembre, a les 18h al Centre de cultura i turisme s’inaugurarà l’exposició; Artesania de Colors i seguidament tindrà lloc la xerrada: La meva experiència de la vida com persona sorda. Amb la llengua de signes. L’exposició i la xerrada són un repte de Maria Bisbal, que té una pèrdua total auditiva i que serà entrevistada per Elisenda Gol.

Amb motiu de la Festivitat de la Immaculada, Patrona de la Llacuna el divendres dia 8 a les 12.30 del migdia a l’església parroquial, se celebrarà la Missa Cantada i a les 19h de la tarda a l’església tindrà lloc el tradicional concert del Grup Els Pedaços: Ens acostem al Nadal.

Pel dissabte, 9 de desembre a les 11,30 matí, al Centre de Cultura i Turisme, s’ha programat un taller: Idees Nadalenques a càrrec de Mònica Sanyer i diumenge 10, a les 18,30h al local del gimnàs, tarda de Teatre per a grans i petits amb el grup de Teatre de la Gent Gran de Vilafranca del Penedès que representaran la divertida obra: “ A Vila petita res és el que sembla”.