A l’institut Badia i Margarit, apassionats del cros!

13

Aquest curs 2016-17 s’han celebrat 8 curses entre la Cursa Popular d’Igualada i el campionat de cros i al nostre institut hem participat en totes elles i, a més, hem pujat al podi en totes les ocasions. A mitjans de la temporada, ja portem 27 medalles acumulades, a banda del premi al percentatge més alt de participació de la Cursa Popular.

El que va començar com una cosa de “quatre gats” s’està fent extensiu i al cros ja no som sempre els mateixos, ni els que hi anem ni els que fem podi!

Un clar exemple d’això va ser el diumenge 22 de gener -de 10h a 1h- que va tenir lloc el VII Cros de Carme, a Carme, i hi va haver una gran participació d’escoles i instituts però sobretot de l’Institut Badia i Margarit, on no només vam participar, sinó que també ens vam emportar diversos podis.

A la categoria infantil i cadet masculí (2.500m) per part del Badia i Margarit van haver-hi quatre podis. En la categoria cadet el primer podi va ser per en Riduan Boulbayem, el nostre habitual que rarament falla, En la categoria infantil el primer lloc va ser per a Mohamed Ayyad –un altre incondicional que ja li aixafa els talons al Riduan- i el tercer, per al Hatim El Himer –una nova promesa, que promet molt perquè ja va fer el seu segon podi de la temporada-. Jo, Joan Sendra, vaig estrenar-me al cros i vaig guanyar el premi com a primer local. Tot i que no van fer podi, el Mohamed Al Harkache –incondicional, però lesionat- va aguantar a molt bon ritme i l’Abimael Campillo –que s’estrenava al cros- va aguantar tota la cursa a un molt bon ritme, sobretot en el tram final, en què el Riduan, que no en té mai prou, el va anar a buscar i li va fer de llebre.

A la categoria infantil femení (1.500) també va haver-hi molt color verd. La Judit Prat –una nova incondicional que rarament falla- es va endur el segon lloc i Bruna Velázquez –una formigueta molt constant- va fer el seu primer podi i va quedar tercera. Però això no és tot perquè també va haver-hi una participació extra per part del Institut Badia i Margarit, la dels adults! La Judit professora i el pare de Mohamed Ayyad, que tot i no guanyar cap premi, van participar i ho van fer molt be.

Al Cros de Carme l’Institut Badia i Margarit ens vam endur un total de 6 medalles.

La cursa en general va estar molt bé, era un recorregut majoritàriament de muntanya i era difícil, amb diversos trams, entre ells, una pujada que ens va deixar a tots destrossats. Hi havia parts on era fàcil caure, però a la gran major part del trajecte es podia córrer molt bé.

El diumenge 29 de gener vam tornar a córrer, a Òdena, amb 4 medalles més, i ja esperem amb candeletes el Cros Comarcal de Piera, aquest dissabte!

Joan Sendra – 1r ESO – Institut Badia i Margarit