L’INS Vallbona d’Anoia rep el Segell de Qualitat Europeu Erasmus+

54

Entre els cursos 2015-2017, l’Institut de Vallbona d’Anoia ha desenvolupat un projecte Erasmus+ anomenat ECLIPSE (Enhancing Cultural Literacy through Innovative Practice and Skills in Europe), juntament amb cinc escoles més, formant un equip de sis països participants procedents de ciutats europees com Antàlia (al sud de Turquia), Livorno (a la Toscana italiana), Birmingham (Regne Unit), Ptuj (Eslovènia), Vikeså (Noruega) i l’INS Vallbona d’Anoia, que ha possibilitat la participació internacional de l’alumnat de secundària procedent de La Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia i Mediona.

Des del l’institut, la coordinació del projecte ha anat a càrrec de la professora d’anglès Carme Flores, qui ha donat vida al projecte i ha motivat alumnes de tots els nivells d’ESO a participar activament del projecte, aconseguint uns resultats molt bons i molt interessants. Va crear un Erasmus Creativity Club, amb la col·laboració de la professora d’educació visual i plàstica, on els alumnes es reunien extraescolarment per donar vida als treballs del projecte.

Un dels moments més enriquidors es va esdevenir el maig de 2016, quan el nostre institut va ser amfitrió d’una de les trobades internacionals i va congregar alumnat d’arreu d’Europa que van venir a treballar pel projecte. La convivència ens va aportar moments d’alts valors educatius i molts alumnes i professors del centre es van bolcar per a què tot anés sobre rodes.

Acabem de tancar el projecte, i les avaluacions dels organitzadors dels projectes eTwinning i Erasmus+ ens han fet arribar el Segell de Qualitat Europeu que dona el reconeixement per la qualitat dels treballs presentats per l’alumnat participant.

Mostra també de l’alt nivell amb què han treballat els alumnes, és la impressora 3D que vam rebre com a premi per participar en el concurs Joves Leonardo del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), tot desenvolupant una part del projecte Erasmus+. Aquest curs ja podrem imprimir les nostres creacions des de diferents matèries.

I un altre moment especial va ser l’organització de la conferència que va portar la senyora Saeeda Ahmed al Museu Comarcal de l’Anoia el passat mes de maig de 2017, i que ens va parlar sobre les estratègies educatives que es poden seguir per donar oportunitats educatives a les persones i que acabin revertint en l’economia, la indústria i la societat d’avui en dia i del futur.

Agraïm tots els esforços dels alumnes i el professorat, però molt especialment a la Carme Flores, per l’èxit que ha tingut el programa al centre i per ser una excel·lent coordinadora internacional.