L’igualadí Pere Oliva i March, nou vicari episcopal de la diòcesi de Vic

49

Pere_Oliva.jpg

El bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, ha nomenat a Mossèn Pere Oliva i March com a nou vicari episcopal en substitució de Mn. Joan Casas.
Nascut a Igualada l’any 1961, va ser ordenat prevere el 1991. Llicenciat en història i en teologia. Més tard, cursà l’especialització en teologia moral-social.
Ha estat vicari de Santa Maria de Ripoll i rector de Sant Cristòfol de Campdevànol, de Sant Feliu i de la Mare de Déu de Montserrat de Torelló, de Sant Marcel de Saderra, i administrador parroquial de Santa Maria de Corcó de l’Esquirol, Sant Bartomeu Sesgorgues i Sant Cristòfol de Tavertet.
Va ser rector del Seminari diocesà, des de l’any 2004 fins el 2011 i Vice-rector del Seminari Interdiocesà, a Barcelona, del 2005 al 2011.
Va exercir com a arxiprest de l’arxiprestat del Ter-Collsacabra.
Actualment, és Rector de la parròquia de la Divina Pastora de Vic i Administrador parroquial de Sant Martí Sescorts; Canonge de la Catedral i arxiprest de l’arxiprestat de Vic.
És assessor religiós del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. També és membre del Col·legi de Consultors, del Consell del Presbiteri i del Consell diocesà de Pastoral; en els quals ja havia estat elegit en diverses ocasions.