L’Igualada suma la segona victòria consecutiva a la pista del Voltregà

10 d'abril de 2017

Els arlequinats van guanyar per 1-3 a la difícil pista del Voltregà, un equip de la part alta de la classificació. Dos gols de Sergi Pla abans dels sis minuts de partit, i un altre de Met Molas a falta de dos minuts per acabar-lo, van sentenciar un partit on l’Igualada va executar a la perfecció les ordres de la pissarra tècnica de Ferran López i van saber patir defensant el doblet de Sergi Pla fins que el tercer gol de Met Molas va certificar la victòria.

El partit no va poder començar millor pels de l’Anoia. Tot i que el primer avís va ser per part dels locals amb un xut de ‘Nacho’ Alabart, l’Igualada va fer gala de l’efectivitat que ha demostrat en els últims partits i en va tenir prou amb dues arribades perilloses a l’àrea defensada per Càndid Ballart per fer dos gols. El primer va arribar al minut 3, quan Sergi Pla, que ha tret relluir la seva faceta golejadora i ja acumula 14 gols, va aprofitar el rebot d’un magnífic xut de cullera d’Emanuel García.

Només tres minuts després, el segon gol va tenir els mateixos protagonistes. L’argentí assistia al de Vic, que no dubtava en aprofitar la passada i enviar la pilota al fons de la porteria. A partir de llavors, el partit es va adaptar a la idea que els tenien els tècnics de l’Igualada per aconseguir la victòria a l’Oliveres de la Riva.Els homes de Ferran López van defensar de manera magistral per defensar el resultat que els permetria endur-se els tres punts.

Amb el 0 a 2 eren els locals qui tenien possessions més llargues, però no sotmetien la porteria d’Elagi Deitg a un excessiu perill. L’Igualada va fer una de les seves millors defenses en el que va de temporada i el seu rival no va trobar la tecla necessària per trencar-la. La primera part va acabar sense cap acció destacada més gràcies a les bones tasques en defensa de tots els jugadors, que no van deixar que jugadors com Nacho Alabart o Gerard Teixidó fessin patir en excés l’Igualada.

La segona meitat va començar amb un penal en contra de l’Igualada que la parella arbitral va assenyalar al minut 27. Gerard Teixidó no va perdonar la pena màxima i va posar l’1-2 amb tota la segona part per disputar-se. Amb el gol del Voltregà, que només va poder superar a Elagi Deitg de penal, van començar els pitjors minuts de l’Igualada, els únics que va donar la sensació que els de Sant Hipòlit sotmetien l’àrea arlequinada, però els homes de Ferran López van tirar de “disciplina” i no van deixar que la seva avantatge per la mínima es convertís en un empat.

La bona ratxa del Voltregà es va acabar amb un xut de Sergi Pla al travesser al minut 35. El partit va començar a estar més igualat i al minut 42 el Voltregà cometia la desena falta. Però en aquesta ocasió, Emanuel Garcia no va poder transformar-la. Però tan sols un minut més tard, era l’Igualada qui cometia la desena falta, però Gerard Teixidó tampoc va poder aprofitar-la i es va mantenir l’1 a 2.

Semblava que tot estava preparat per sobreviure a l’altíssima pressió del Voltregà durant els últims minuts, que buscava desesperadament l’empat. Però a falta de 3 minuts del final, un ex del Voltregà, ara a l’Igualada, Met Molas, aprofitava una bona jugada per batre a Cànid Ballart. Amb l’1 a 3, el jugador local Xavier Crespo veia la targeta blava, i donava una falta directa a l’Igualada. Una altra vegada va ser Càndid Ballart qui endevinava les intencions de Met Molas, que va llençar la falta directa.

Amb la victòria d’ahir a Voltregà, l’Igualada suma 7 punts dels últims 9 possibles i ja té 26 punts. Ferran López, el tècnic de l’Igualada afirma que “amb 26 punts es descansa millor que amb 19, però jo només patiria si els meus jugadors no tinguéssin il·lusió”. Com la setmana passada, l’entrenador de Sant Sadurni va tornar a definir el partit dels seus jugadors com a “disciplinat”. El pròxim compromís de l’Igualada no serà fins d’aquí 15 dies, el proper 22 d’abril a Les Comes davant el Caldes.

FITXA TÈCNICA

CP Voltregà: Càni Ballart, Petxi Armengol, Ignacio Alabart, Gerard Teixidó (1) i Eric Vargas – equip inicial– Xavier Crespo i Dani Rodríguez.

Igualada Hoquei Club: Elagi Deitg, Sergi Pla (2), Roger Bars, Emanuel Garcia i Met Molas (1) – equip inicial– Francesc Bargalló, Tety Vives i Dani López.