El Monbus Igualada s’imposa al Calvià tot i jugar un mal partit

1 d'octubre de 2018

El Monbus Igualada va disputar dissabte passat la segona jornada de la Liga EBA. Era el primer partit de lliga a casa pels igualadins, que rebien els balears del Flanigan Calvià que afrontava el matx amb baixes importants. Amb la victòria de la jornada anterior a Mataró, els igualadins afrontaven el partit amb molt bones sensacions, sabent que s’està treballant bé i les sessions d’entrenament així ho reflexen.

L’Igualada havia de fer-se amb el ritme del partit per a poder imposar el seu joc, ser agressius en defensa, donar-li molta velocitat al joc i insistir amb l’avantatge ofensiva del joc interior. D’aquesta manera els igualadins no haurien d’haver tingut complicacions per endur-se la victòria. El Calvià va apostar per un joc farragós, molt lent, amb defenses molt tancades evitant que els de l’Anoia poguessin connectar amb el joc interior. Els balears tenien molt clar el guió que havien de seguir per tenir opcions de guanyar i intentaven esgarrapar temps d’allà on fos per descansar i recuperar. El primer període va ser un tanteig entre els 2 equips on els igualadins no aconseguien fer-se amb el ritme de partit. Tot i trobar situacions d’avantatge interior en atac no eren capaços d’enllaçar dues bones accions ofensives. A més a més, la defensa igualadina mancava d’intensitat i desconnexions constants que els balears no van desaprofitar aconseguint un parcial de 0-7.

Els igualadins als últims minuts aconseguien contestar al parcial i van posar el 16-17 final en el marcador. El segon període començava amb 6 punts consecutius dels locals, però en cap moment semblava tenir el partit controlat, i que els visitants contrarestaven amb un parcial de 0-9. Es seguia amb el mateix guió que al primer període, marcat pel ritme de partit que volien els balears i els blaus que seguien sense trobar-se còmodes a pista. Els igualadins no aconseguien connectar amb els seus jugadors interiors i es limitaven a llençar des del perímetre davant la defensa tancada del Calvià. Amb un molt mal percentatge d’encert d’un Igualada desconegut s’arribava al descans amb empat a 36.

Després del descans el partit va seguir amb la mateixa tònica que la primera part, amb errades per part dels dos equips i s’arribava a l’inici de l’últim període 53-52, amb tot per decidir. Durant l’últim període es va veure algun canvi puntual d’actitud i semblava que els locals podien aconseguir portar el partit cap a on els interessava amb un parcial de 5-0. Això forçava als balears a augmentar la intensitat i desgastar-se físicament. Però frenaven el partit sempre que podien i esgarrapaven segons a cada acció per a parar el cronòmetre i recuperar. El partit seguia sense decantar-se per cap dels dos equips fins els últims minuts, quan el Calvià va baixar la intensitat segurament degut a la fatiga i els igualadins van poder jugar còmodes recuperant pilotes i forçant mals tirs dels visitants. L’Igualada podia córrer al contraatac i l’encert des del perímetre en els instants finals i l’efectivitat des de la línia de tirs lliures, van donar la victòria als locals per 74-65.

El Monbus C.B.Igualada aconseguia la segona victòria i així seguir invicte a la competició. Un partit que no es va assemblar gens al guió que havia preparat l’equip. Mal partit dels igualadins que tot hi rebre només 65 punts van cometre molts errors defensius i es va arribar amb un final ajustat degut també a la poca connexió amb el joc interior i la baixa efectivitat en el llançament de 6,75. Tot i això, s’aconseguia la victòria davant un equip que va fer un bon plantejament del partit i va desenvolupat a la perfecció. El partit es va decidir en els minuts finals on va aparèixer l’experiència i confiança dels locals anotant 2 triples que els donen la victòria tot i el mal percentatge durant tot el partit.

El proper partit del Monbus C.B. Igualada serà diumenge 7 d’octubre a les 17:00h al Pavelló Municipal d’Esports de Salt davant un C.B. Salt que ha perdut a casa davant el Boet Mataró en l’última jornada.

Fitxa tècnica

Monbus C.B. Igualada: Miki Stobart (2), Sergi Carrión (11), Miquel Benito (2), Edu Burgès (10), Jordi Torres (6), Carles Fons (6), Jaume Torres (6), Pau Camí (6), Alex Matencio, Edu Tejero (15), Roger Pérez (10).