L’Igualada Rigat vol impedir el récord de victòries del Barça

3 de març de 2020

L’Igualada Rigat juga aquest dimarts al vespre, a les 9, contra el Barça. Els igualadins rebran a un equip que ja suma 22 victòries consecutives a l’OK Lliga i que, si s’imposa a Les Comes, igualarà el rècord de 23 triomfs seguits en la competició de la regularitat. Així doncs, els arlequinats es voldran refer de la derrota del passat cap de setmana a la pista del Reus, que els va prendre la quarta posició, amb l’al·licient d’aigualir el rècord de victòries del totpoderós Barça.

Derrota a Reus en un partit molt igualat
L’Igualada HC no va poder conservar el quart lloc de la classificació tot i haver fet un gran partit a Reus i haver remuntat un 2 a 0 dels roig-i-negres. Un gol d’Àlex Rodríguez de penal quan només faltaven 4 minuts per acabar va impedir la gesta dels “rigats”, amb un Elagi Deitg descomunal a la porteria i una autèntica exhibició de contraatacs.

La primera part va estar a l’alçada del clàssic. Bones accions d’atac que no van acabar en gol gràcies a les intervencions dels dos porters Càndid i Elagi que van estar a un gran nivell. El Reus va disposar d’un penal i una FD per blava a Ton Baliu, però ni Rodríguez ni Julià no van poder foradar la “paret Deitg”. El Reus, però, va aprofitar la superioritat per avançar-se en el marcador amb un gol de Bancells a falta de 3 minuts i mig. Amb aquest mínim 1 a 0 es va arribar al descans.

A la segona part, els locals van ampliat l’avantatge. Marc Julià va fer el 2 a 0 al minut 3. El gol podia suposar un cop moral, però lluny d’això els de Francesc Linares van seguir competint al més alt nivell i van generar diverses oportunitats per reduir diferències. La més clara va ser una FD de Jordi Méndez, que quan ja havia trencat al porter no va poder ajustar el llançament. 4 minuts més tard, el mateix Méndez va reduir diferències amb un autèntic golàs. Va rebre una bola en pròpia pista, va avançar fent diagonal cap a dins, girant-se d’esquena per protegir la bola i engaltant un tret creuat a la sortida del revers. Un gol d’alta qualitat. 5 minuts més tard Aleix Marimón marcava el seu primer gol a l’Ok Lliga amb un remat a mitja alçada, després de guanyar la posició dins de l’àrea, i empatava el partit.

L’IHC RIGAT va saber controlar molt bé el tempo del partit i semblava que podria emportar-se com a mínim l’empat del Baix Camp, però a falta de 5 minuts els àrbitres van assenyalar un penal i aquest cop sí, Àlex Rodríguez va poder marcar. Era el 3 a 2 que els roig-i-negres van defensar amb ungles i dents perquè els donava la tant esperada quarta plaça. L’IHC ho va seguir intentant amb tota la intensitat. I de fet, a falta de 27 segons Jordi Méndez va veure la segona targeta blava per l’equip arlequinat. El Reus no va poder marcar ni en la FD ni en dues jugades posteriors de 2 contra porter. L’Elagi va mantenir la seva exhibició fins al final.