L’Igualada Rigat remonta al Reus i s’assegura plaça europea l’any vinent

6 de maig de 2018

L’Igualada va viure una gran nit d’hoquei patins a Les Comes, amb una victòria balsàmica davant del Reus Deportiu, tercer classificat i l’equip més golejador de la competició. Un Igualada Rigat ple de caràcter i orgull, va jugar una gran segona part que li va permetre capgirar un 1 a 3 en contra, i va acabar guanyant per 4 a 3. A més, amb aquest triomf, els arlequinats s’asseguren jugar la Copa de la Cers 2018/2019.

El partit va començar amb una jugada trenada de l’Igualada que va culminar amb una rematada lateral de Met Molas, completament sol, que va superar a Càndid Ballart per posar l’1 a 0 a l’electrònic. Arlequinats i reusencs, en un altre clàssic de l’OK Lliga, van oferir un partit molt igualat durant els primers minuts de partit, amb opcions a les dues porteries.

Tot i això, el potencial ofensiu del Reus – Raül Marín arribava a Les Comes amb 50 gols i el seu company Marc Torra, amb 21 assistències – i la seva velocitat van començar a dominar el partit i es van acostar amb perill a la porteria defensada per Elagi, que una vegada més, va oferir una gran actuació. Tot els xuts a porteria dels visitants, el primer gol va arribar a pilota aturada. Al minut 9, Albert Casanovas transformava un penal per posar l’empat al marcador.

El Reus podria haver ampliat distàncies a l’equador de la primera part i una altra vegada, per mitjà de la pilota aturada. Gerard Miquel va veure una targeta blava que va suposar una falta directa que Raül Marín no va poder anotar davant un Elagi ben col·locat. Els roig-i-negres però, van aprofitar la superioritat numèrica en pista i només 50 segons més tard, el propi Marín va anotar el segon pel seu equip.

La pilota aturada va continuar sent protagonista i pocs segons després, la parella arbitral va assenyalar un penal a favor dels arlequinats que Oriol Vives no va poder transformar i l’1 a 2 va continuar al marcador. Amb el marcador favorable al Reus, el partit va tornar a equilibrar-se, i tot i ser un matx dominat per la velocitat i els contraatacs, una de les grans armes dels Reus, l’Igualada Rigat es va mantenir amb opcions i dins del partit.

En l’últim tram de la primera part, els roig-i-negres es van tornar a avançar mitjançant Marín, que va aconseguir un gol aixecant i picant la bola des de darrere la porteria, per marcar l’1 a 3, resultat amb el que es va marxar al descans, tot i que l’Igualada va tenir alguna opció de reduir l’avantatge dels visitants al marcador.

A la represa, un Igualada amb les piles carregades – tot i l’evident fatiga física del tram final de temporada – i amb una mentalitat competitiva i orgullosa, ja que cap membre de l’equip va abaixar els braços a pesar de l’1 a 3 al marcador. Ferran López, entrenador de l’Igualada, va aprofitar el descans per fer un canvi tàctic en atac, per arribar millor a la porteria rival i evitar els contraatacs de la primera part, que la pólvora del Reus bé podria haver aprofitat.

La defensa, una de les grans armes de l’Igualada, es va tancar molt més durant el segon període i als reusencs els va ser més difícil crear ocasions de gol clares. L’Igualada va tenir les seves opcions gràcies al canvi tàctic, la més clara, una de Sergi Pla, sol davant de Ballart, que el porter dels roig-i-negres va desviar.

Però la paciència i el bon joc va recompensar als arlequinats, que al minut 38 van tenir una falta directa a favor que Sergi Pla no va fallar per reduir distàncies. I només 53 segons més tard, un autèntic míssil de César ‘Tety’ Vives, una de les virtuts dels jugadors, va perforar la porteria de Càndid Ballart per empatar el partit a tres gols.

Amb l’empat, un Igualada que no hi havia deixat de creure ni amb l’1 a 3, va continuar persistint i trenant jugades amb perill per sumar els tres punts. I la recompensa va arribar. Al minut 43, Jordi Méndez arribava en segona línia per aprofitar una assistència d’Oriol Vives i marcar així, el seu 12è gol de la temporada, en la seva primera temporada més regular a la màxima competició de l’hoquei nacional. I de fet, la distància encara podria haver estat més gran, ja que el Reus va cometre la desena falta, però Sergi Pla no va poder anotar aquesta vegada davant de Càndid Ballart.

El Reus, que no havia pogut anotar durant la segona meitat, va treure el cinquè jugador a pista quan encara faltava un minut i mig pel final del partit. Però els arlequinats van demostrar un sacrifici i un rigor defensiu exemplar per defensar el valuós resultant davant de l’equip més golejador de la competició.

Al final, el 4 a 3, donava la classificació matemàtica per Europa i la satisfacció d’haver viscut una gran nit d’hoquei al Pavelló de Les Comes, plantant cara a un equip que el pròxim cap de setmana jugarà una Final Four europea.

Ferran López es va mostrar satisfet per la remuntada del seu equip, a qui va elogiar dient que “amb l’1 a 3, era fàcil abaixar els braços però no ho hem fet. Hem guanyat merescudament.” El tècnic va aprofitar per remarcar l’aposta del club per jugadors de la base i va dir que “són jugadors joves que s’estan consolidant i que encara els queda recorregut”.

Ara, l’Igualada tornarà a descansar una setmana abans de viatjar el dissabte 19 de maig a Alcoi, abans de rebre el Lloret en l’última jornada de campionat a Les Comes. López va ser clar i va declarar que “l’objectiu és sumar els cinc punts que queden”.

FITXA TÈCNICA

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives, Sergi Pla (1), César Vives (1) i Met Molas (1) – equip inicial – Gerard Miquel, Roger Bars i Jordi Méndez (1).

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Raül Marín (2), Marc Torra, Albert Casanovas, Àlex Rodríguez – equip inicial – Joan Salvat i Romà Bancells.