L’Igualada Rigat ja és a vuitens de la World Skate Europe Cup després de tornar a golejar l’RHC Uri (1-13)

19 de novembre de 2018

L’Igualada Rigat va derrotar per 1-13 al RHC Uri de Suïssa en el partit de tornada dels setzens de final de la World Skate Europe Cup, aconseguint un global de 2-20 i avançant a pas ferm cap a vuitens, on s’enfrontarà al RHC Diessbach, un equip que també es suís. L’anada serà a Les Comes l’1 de desembre i la tornada, el 19 de gener a domicili.

La primera part del partit contra el RHC va acabar amb un parcial de 0 a 7 favorable als arlequinats. El partit va ser un monòleg dels igualadins, que es va implicar molt en el joc des de l’inici i va fer un bon treball en atac i defensa, pensant també, en els propers compromisos de l’OK Lliga. El matx contra el conjunt suís va començar de la millor manera amb un doblet de Jordi Méndez en poc més d’un minut.

El primer gol el va aconseguir pràcticament a la primera bola que va tocar, al segon quaranta; i el segon, poc més després del minut 1 de joc. Elagi Deitg i la defensa van solucionar amb nota les tímides oportunitats dels locals, cosa que permetia una millor gestió ofensiva dels de Ferran López, que així van aconseguir el tercer gol, també obra de Méndez.

Tres minuts més tard, Met Molas va aconseguir superar el porter local per establir el 0 a 4. El conjunt del RHC Uri va decidir jugar amb un porter diferent que a l’anada, que es va veure superat per la pólvora i la superioritat igualadines. El cinquè gol, també tres minuts més tard, va ser d’Oriol Vives, que aconseguiria un pòquer de dianes.

A les acaballes de la primera part, el capità Ton Baliu va fer gala de la seva qualitat i amb un xut de cullera llunyà va perforar per l’escaire la porteria contrària. El mateix Baliu, al minut 24, va ser l’encarregat de transformar el penal que posava el 0 a 7 a l’electrònic, resultat amb el que es va arribar al descans.

A la represa, Manel del Valle va substituir a Elagi Deitg i va jugar els 25 minuts de la segona meitat, en els que serien els seus primers minuts a la competició europea de la temporada. ‘Tety’ Vives va executar un segon penal al minut 27 que el porter Marihno va aturar. Ni el penal ni el resultat van relaxar l’Igualada Rigat, que a la segona meitat va anotar quatre gols en tres minuts, del 36 al 39. El primer, el 0 a 8 de Jordi Méndez (36’) i de forma immediata, el 0 a 9 del mateix Méndez, que firmava un rèpoquer de gols. I al minut 39, Oriol Vives ‘imitava’ a Jordi Méndez i aconseguia dos gols al mateix minut 39. Abans de les dianes del de Santa Coloma de Farnés, Fussel va marcar el primer i únic gol pels suïssos. A l’últim tram de partit, una altra vegada Oriol Vives i Rogar Bars van sentenciar el partit, amb l’1 a 12 i l’1 a 13 definitiu.

Ferran López va felicitar el seu equip per haver tingut una actitud professional i va lloar el paper dels seus jugadors, en especial el dels més joves. El proper compromís de l’Igualada Rigat serà el proper dissabte al Pavelló de les Comes contra el Liceo.

FITXA TÈCNICA

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Roger Bars (1), César Vives, Met Molas (1), Jordi Méndez (5) – equip inicial – Ton Baliu (2), Oriol Vives (4) i Manel del Valle.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?