L’Igualada Rigat goleja al Palafrugell (5-0)

12 de març de 2018

L’Igualada Rigat va sumar contra l’equip empordanès del Palafrugell la segona victòria consecutiva a l’OK Lliga, la primera a casa des de l’inici de la segona volta. Els de Ferran López van fer un partit correcte i van saber aprofitar els errors del rival, que es va mostrar tou en defensa i atac. Als locals, a pesar dels cinc gols, els va faltar una mica de contundència en atac – els resultat podria haver estat encara més gran – però van tornar a estar molt forts en defensa, cosa que els va donar el segon zero de la temporada.

L’inici del partit va ser tímid per part dels dos equips, que van avisar al porter rival sense una contundència excessiva. L’Igualada Rigat però va aconseguir aviat el domini del partit i va començar a aprofitar les facilitats que li donava la defensa del Palafrugell. Sobre el terratzo de Les Comes es va veure un Igualada atrevit, veloç, amb joc combinatiu i aprofitant bé els espais. Només va faltar una mica més d’efectivitat perquè el marcador s’obrís durant els primers minuts de joc.

El Palafrugell va avisar amb xuts llunyans, alguns, centrats a porteria que va desviar el guant d’Elagi Deitg. Però l’Igualada duia el monòleg ofensiu del partit i ho va certificar al minut 11, amb una jugada amb el segell de la cantera arlequinada. Una gran cursa de Roger Bars pel lateral va acabar amb una gran pilota dins l’àrea que a ‘Tety’ Vives només li va caler empènyer per transformar-la en gol.

El partit va ser de domini igualadí tota la primera part, amb diverses oportunitats de gol. Va ser un partit de rotacions, amb més minuts per Jordi Méndez, Gerard Miquel i també Oriol Prat. El resultat d’1-0 es va mantenir fins gairebé el final de la primera part. Al minut 24, Gerard Miquel rematava amb totes les seves forces una passada d’Oriol Vives, per establir el 2 a 0.

A la represa, Sergi Pla va ampliar distàncies als tres minuts de joc amb un gol que va foradar tot l’escaire amb una bonica corba. Els empordanesos van poder empatar mer mitjà d’un penal pocs minuts després, però Elagi Deitg va aturar la pena màxima.

A l’Igualada Rigat encara li quedava corda i els homes amb menys minuts van aprofitar l’oportunitat, com Jordi Méndez, que va marcar el 4 a 0 segons després d’haver entrat a pista. El jove de la pedrera va signar un doblet al minut 45, per signar el 5 a 0 definitiu.

El tècnic de l’Igualada Ferran López, va explicar que al llarg de la setmana havien treballat molt la faceta mental. L’entrenador va dir que “volia que fóssim sòlids en defensa i ho hem estat. En atac ens ha faltat fluïdesa però hem estat pràctics”.

L’Igualada tornarà a jugar el diumenge 18 de març contra el CE Vendrell, a les 12:30 hores del migdia. Després, l’equip i la competició regular s’aturaran gairebé un mes, fins el 14 d’abril.

IHC RIGAT 5 (2/0) Elagi, Met Molas, Tety Vives (1), O. Vives i S.Pla (1), equip inicial. R. Bars, j.Méndez (2), G.Miquel (1) i O.Prat. M.del Valle.

PALAFRUGELL 0 Linu, Gerard, Pol Vives, Ruiz, Ribot, equip inicial. Aldrich i D.Carles.