L’Igualada Rigat es jugarà el bitllet per la Final Four a Les Comes

17 de febrer de 2019

L’Igualada Rigat no va veure premiat amb una victòria la seva gran actuació contra el Sarzana, en l’anada dels quarts de final de la World Skate Europe Cup. Els italians es van imposar per 5 a 4 amb un gol a l’últim minut de joc. Els arlequinats però, es mantenen molt vius en aquesta competició i amb totes les il·lusions posades al partit de tornada, el 9 de març al Pavelló de Les Comes, on han de remuntar un resultat advers per la mínima que els donaria un lloc a una Final Four. L’entrenador de l’Igualada Rigat, Ferran López, va fer una crida a l’afició: “Espero que vingui tothom que pugui. Serà un partit molt vistós amb un premi molt gran”.

A la diminuta pista del Hockey Sarzana (de 17×34, molt lluny dels 20×40 habituals) s’hi va veure un dels millors Igualada Rigat de la temporada. Seriosos en defensa, perillosos en atac, mantenint la concentració durant els 50 minuts i molt motivats pel premi que suposa sortir victoriós de l’eliminatòria. De fet, el partit va començar amb un gol matiner d’Oriol Vives, que va caçar el rebot d’un xut de César ‘Tety’ Vives i va batre a Simone Corona.

El Sarzana va fer un bon partit, amb l’al·licient de jugar a la seva pista i estar acostumat a tal reduïdes dimensions. Elagi Deitg, amb un procés febril, va fer un gran partit i va evitar algunes ocasions dels locals, però van ser els homes de Ferran López qui, per oportunitats, van estar més a prop del 0 a 2. Tot i això, primer va arribar l’empat italià, amb un gol de Rossi rematant al segon pal.

Però la reacció de l’Igualada Rigat va ser immediata i al minut 13 Sergi Pla va aconseguir un autèntic golàs, amb una canonada des de la mitja pista que va foradar la porteria de Simone Corona. Aquesta immediatesa va restablir l’equilibri del matx, amb ocasions a totes dues bandes. Però les dimensions de la pista van tornar a jugar a favor del Sarzana i Ipinazar va superar a Elagi Detig, amb una bola que va entrar amb dificultats. Els italians van tenir una nova ocasió per avançar-se per mitjà d’una falta directa, però una altra vegada Deitg, va desfer-los els plans.

Però els arlequinats van tornar a donar una altra gran lliçó de coratge i van anotar el 2 a 3 al minut 21, només tres minuts més tard de l’empat. Una assistència de Roger Bars a Jordi Méndez la va aprofitar el ‘26’ igualadí per rematar i marxar al descans guanyant.

A la represa, el Sarzana va canviar una defensa zonal que gairebé no deixava espais. Això va incomodar a un Igualada Rigat que no va abaixar els braços. Ambdós equips van tenir ocasions, però el primer a materialitzar-la va ser el Sarzana, amb un altre gol d’Ipinazar al minut 32. I de forma gairebé immediata, la parella arbitral va assenyalar un penal a favor dels arlequinats que ‘Tety’ Vives va marcar agafant el rebot del penal.

El Sarzana va avisar amb un xut al travessar de Davide Borsi, però va ser Perroni que amb una falta des de fora l’àrea, va empatar al minut 44. Els minuts final van ser un autèntic intercanvi de jocs dels dos equips, amb ocasions per ambdós. Tot i la bona actuació de l’Igualada Rigat, l’esport va ser capritxós amb els arlequinats, que van veure com el Sarzana es posava per davant per primer cop en tot el partit al minut 49, obra de Perroni.

El partit de tornada de quarts de final, l’últim abans d’una hipotètica Final Four, serà el 9 de març al Pavelló de Les Comes. Sense valor doble al gol fora de casa, l’Igualada Rigat necessita guanyar per la mínima per forçar la pròrroga o guanyar per mínim dos gols per aconseguir el bitllet a la Final Four. El tècnic de l’Igualada, Ferran López, va remarcar que “estem molt vius” i va fer una crida a l’afició a omplir al pavelló. “Sortim reforçats d’aquí, l’equip ha donat la cara”, concloïa.

El pròxim partit de l’Igualada Rigat serà de la Copa del Rei. Els arlequinats juguen el partit inaugural, dels quarts de final, contra el Liceo el dijous 21 a les 19.15h.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?