L’Igualada Rigat encaixa la primera derrota a la lliga davant l’imbatut Liceo

28 d'octubre de 2019

L’Igualada Rigat va perdre dissabte la imbatibilitat i va cedir el lideratge en solitari al Liceo, en perdre per 3 gols a 5 el partit que enfrontava gallecs i catalans. Els arlequinats van fer un gran partit, però tres dianes dels visitants en 57 segons van evitar qualsevol possibilitat de remuntada. El matx també va ser especialment emotiu per l’homenatge que equip i afició va dedicar a Roger Bars: tot el primer equip i els jugadors de la base entrenats per Roger Bars van sortir a la pista amb una samarreta de suport al jugador lesionat i el públic li va fer un mosaic amb el número 22.

L’Igualada Rigat va començar jugant a gran nivell, però va ser el Liceo qui es va avançar amb un gol de l’argentí Bridge al segon pal. Els de Francesc Linares van donar la volta al marcador amb una acció de gran tècnica del màxim golejador de l’OK Lliga, Jordi Méndez, que va aguantar la sortida de Grau i va col·locar la bola al pal llarg a mitja alçada. Amb aquest, Méndez ja suma 13 gols al campionat i es manté com a màxim golejador en solitari, seguit per Dava Torres i Marc Grau, tots dos del Liceo, amb 9 gols.

Un minut i 22 segons més tard Palau avançava els arlequinats caçant un rebot que Pla havia enviat al cas del porter Grau. La distància es podria haver eixamplat amb un penal que Ton Baliu no va poder transformar. Amb aquest resultat es va arribar a la segona meitat.

El 3 a 1 es podria haver materialitzat a l’inici de la segona part amb una altra acció a pilota aturada (una FD) que Méndez no va aconseguir transformar. El Liceo va empatar poc després amb una pilota que Dava Torres va aixecar per sobre Elagi Deitg; una jugada polèmica perquè la jugada va arribar després d’una obstrucció majúscula a Ton Baliu a la línia de fons. Va ser el primer dels tres gols en 57 segons que van sentenciar el partit.

El 2-3 va ser obra de Grau i el 2 a 4 d’Oruste, de FD, per la segona blava a Vives. Amb el 2 a 4 Elagi Deitg va aturar una FD més (Baliu també va veure la blava) i tot i errar la primera, Oruste va fer el cinquè també de pilota aturada. Amb el 2 a 5, i a falta de 2 minuts, el partit semblava sentenciat. Però Sergi Pla va fer el 3 a 5 de penal (jugant amb 3 jugadors en pista) i va disposar d’una FD a falta de 40 segons que podria haver angoixat encara més a un Liceo que no va jugar massa bé la superioritat (en pista i en el marcador).

Amb aquesta derrota, l’Igualada es manté segon amb quinze punts, tres més que el Barça amb un partit menys. El pròxim compromís dels de Francesc Linares serà a la pista del Girona.