Un article de
Veuanoia

L’Igualada Rigat derrota a l’Alcoi en l’últim desplaçament de la temporada

21 de maig de 2018

L’Igualada va sortir amb victòria de l’últim desplaçament de la temporada, al derrotar per 1 a 3 a l’Alcoi, amb gols de Met Molas i Sergi Pla. Va ser el primer partit que els arlequinats jugaven amb la classificació per la CERS assegurada, factor que va aprofitar l’entrenador Ferran López per fer rotacions i fer jugar a Oriol Prat al cinc inicial. L’Igualada Rigat va tornar a demostrar la seva capacitat defensiva, i juntament amb una gran actuació d’Elagi Deitg, van aconseguir aturar el joc ofensiu de l’Alcoi, que té a dos dels seus jugadors – Oruste i Gelmà – entre els màxims golejadors de la competició.

El partit va començar d’una manera immillorable pels arlequinats, que es van avançar al marcador amb un gol de Met Molas al minut 2 de partit. Amb el gol inicial, l’Igualada no va prémer l’accelerador i va optar per mantenir el sistema defensiu que tan bé els ha funcionat aquesta temporada i que encara els manté com a tercer equip menys golejat.

Els locals es van topar amb un Igualada ben posicionat en defensa i un gran Elagi Deitg que va aturar bones ocasions dels valencians, sobretot, de Roc Llisa i Tuti Baieli. Els alcoians van tenir una bona opció d’empatar des del punt de penal, però Deitg va aturar el xut i el posterior rebot que va llençar Baieli.

Tot i la bona actuació de l’Igualada, que va treballar per mantenir el 0 a 1, l’Alcoi va aprofitar un contraatac al minut 24, que un xut de Tuit Baieli va tocar en Sergi Pla, que el va desviar al primer pal de la porteria de l’Igualada Rigat. Amb aquesta acció, el resultat de la primera part va ser d’empat a un.

A l’inici de la segona part, l’Igualada va tornar a veure porteria al primer minut de joc, aquest cop, mitjançant Sergi Pla. El partit va agafar una tònica diferent, i es va veure un equip igualadí molt més arriscat i disposat a marcar més gols, tot i que això suposés riscos en defensa. L’Igualada Rigat va tenir el gol ben a prop, la més clara, una pilota al travesser d’Oriol Vives.

El ritme de joc de l’Igualada també es va traduir en l’augment de faltes que va fer l’Alcoi, que va arribar a cometre la novena. En una segona part on els homes de Sergi Punset van tenir menys protagonisme en atac, però van tenir l’opció d’empatar en el tram final per mitjà d’una falta directa, ja que Met Molas va veure una targeta blava. L’Igualada Rigat sí que va aprofitar les opcions a pilota aturada i al minut 48, Sergi Pla transformava un penal per posar l’1 a 3 definitiu al marcador.

L’entrenador de l’Igualada, Ferran López, es va mostrar satisfet per la victòria i va dir que “no és fàcil fer 50 punts a l’OK Lliga i ho tenim a prop. Ens hem proposat aconseguir-los”. L’Igualada s’acomiadarà de la temporada el cap de setmana que ve, en un partit que es jugarà davant del Lloret i on podrà dir adéu a la temporada amb l’afició. L’horari del partit es determinarà aquesta setmana.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?