L’Igualada Rigat, classificat pels quarts de final de la WS Europe Cup

23 de gener de 2019

L’Igualada és ja a només una eliminatòria de la Final Four de la WSEuropeCup. Els arlequinats s’han classificat pels quarts de final tornant a guanyar al Diessbach a la seva pròpia pista i ara s’enfrontaran al Sarzana (el 16 de febrer a Itàlia i el 9 de març a les Comes). Es dona la circumstància que l’IHC ja es va trobar amb els italians la temporada passada i és just en aquesta eliminatòria en la qual Sergi Pla va veure la targeta que tanta polèmica ha arrossegat.

Tot i els 3 gols d’avantatge els igualadins havien viatjat a Suïssa molt conscients de la dificultat del partit de tornada. Pel rival, per les condicions metereològiques i … per la pista. L’escalfament es va fer majoritàriament amb patins per intentar provar la pista del Rollhockeyhalle. Això va permetre comprovar que la pista (sintètica com aquella que es va utilitzar en els partits televisats ara fa algunes temporades) relliscava tant com els havien avisat. Per aquest motiu els jugadors es van canviar totes les rodes per unes de més toves (sort de les habilitats de David Puyi Figueras, el delegat). Amb les rodes canviades els jugadors poc a poc es van anar acostumant a la superfície i van poder disputar un partit en condicions.

Superat aquest entrebanc els de Ferran López van fer un partit molt seriós, molt ben defensat i no van patir en cap moment per l’eliminatòria tot i les escomeses d’un equip local que va jugar revolucionat per un públic sorollós que omplia al 100% el pavelló. D’aquesta manera els igualadins no van deixar mai que els helvètics dominessin per més d’un gol i poguessin creure en la remuntada. L’equip va estar endollat en tot moment i fruit d’això va arribar el gol de la victòria a falta només de 4 segons pel final.

Puntualitat helvètica

I és que l’IHC va ser puntual amb la cita amb la història que els apropa a una altra Final Four. Ni el gol inicial de Rui Ribeiro rematant des de la frontal una contra del Diessbach va afectar la solidesa arlequinada. Sense perdre ni serenitat ni col.locació els arlequinats van seguir jugant i en menys de dos minuts van aconseguir capgirar el marcador, amb una FD de Sergi Pla i un remat al segon pal de Met Molas amb assistència de Tety Vives. Amb l’1 a 2 s’arribava al descans.

A la segona part els locals van aconseguir empatar en una jugada calcada a la del primer gol, amb idèntic protagonista, Rui Ribeiro. Però l’IHC no volia deixar escapar el partit i 3 minuts més tard Jordi Méndez va treure l’escombra per enviar un tir llunyà de Ton Baliu a la xarxa. El partit semblava sentenciat i ho podria haver estat si Tety Vives hagués pogut aprofitar una FD assenyalada pels arbitres alemanys a falta de 2 minuts per acabar.

Amb el 2 a 3 es va entrar a l’últim minut. I aleshores va passar tot. A falta de 32 segons Rui Ribeiro va empatat a 3 jugant en inferioritat per targeta blava. I a falta de només 4 una contra arlequinada la va clavar dins Oriol Vives amb un remat de primera al segon pal. D’aquesta manera l’IHC RIGAT va signar una victòria treballada després de 3 partits sense triomfs (2 empats i 1 derrota).

Victòria contra el CP Vic per trencar la mala ratxa a l’OK Lliga

Després de 3 jornades sense guanyar, l’Igualada Rigat va tornar a emportar-se la victòria en un partit d’OK Lliga, ahir dimarts contra el CP Vic. El partit, disputat a la capital de l’Osona, va acabar amb un resultat final de 0-3. Un gol de Sergi Pla poc abans d’arribar al descans i dos gols del mateix Pla en la segona meitat, van permetre als igualadins sumar els tres punts.