L’Igualada Rigat cau davant del Barça però planta cara al líder

30 d'abril de 2018

Arlequinats i blaugranes van disputar un dels clàssics de l’OK Lliga que no va decebre ni a nivell de joc ni de competició. L’Igualada va mostrar un gran nivell de joc i una fam de gol i de no rendir-se, però finalment, la qualitat individual i la capacitat física dels blaugranes es van imposar. Tot i això, l’Igualada Rigat es converteix en el primer equip, juntament amb el Girona, en marcar-li 4 gols al líder que és, de lluny, l’equip menys golejat de la competició, amb 37 gols. El Barça va aconseguir obrir una escletxa de 0-4 al marcador, però l’Igualada va ser capaç d’anotar 4 gols en 12 minuts per no desenganxar-se del partit.

El matx va començar amb bones sensacions i amb un ritme elèctric i de fet, va ser l’Igualada qui va disposar de les primeres ocasions, però es va trobar amb un gran Sergi Fernández. Els blaugrana també van disposar de les seves oportunitats, però el capità Elagi Deitg va tornar a demostrar estar a l’alçada. Els visitants van posar una marxa més i va anotar dos gols en només mig minut, Lucas Ordóñez al deu de la primera i Pablo Álvarez al deu i mig. Ferran López va demanar temps mort per reordenar el seu equip i també, incidir en no perdre la mentalitat competitiva, punt clau perquè l’Igualada seguís dins del partit.

No va haver-hi cap jugador destacat perquè l’Igualada va mostrar-se com un equip molt compacte i associatiu. La majoria dels jugadors van tenir bones oportunitats en atac, però sempre es van trobar amb Sergi Fernández i fins i tot, amb els pals. En defensa l’equip va estar correcte, però la velocitat del Barça els va permetre crear moltes ocasions, però les defenses es van imposar i finalment el resultat a la mitja part va ser de 0 a 2.

A la represa, el Barça va aconseguir un gol als 35 segons de joc mitjançant Sergi Panadero. L’Igualada Rigat no va renunciar a buscar el gol i va intentar-ho, sobretot amb xuts llunyans, ja que les pilotes en curt dins l’àrea no havien donat fruits. Al minut 38, era Pau Bargalló qui ho intentava amb un xut llunyà que desviava Pablo Álvarez per posar el 0 a 4. La rèplica va ser el gol de Jordi Méndez un minut més tard, al recollir una pilota que havia quedat morta dins l’àrea. El del planter va rematar a plaer amb un Sergi Fernández ja batut. Però el Barça va respondre immediatament i a la jugada següent, Matías Pascual va fer pujar l’1-5 al marcador.

La recta final del partit va ser frenètica i s’hi van veure quatre gols més, tres de l’Igualada Rigat i un del Barça. La parella arbitral va xiular un penal a favor de l’Igualada Rigat al minut 41. El primer llançament, que es va estavellar al pal, es va repetir. El segon llançament el va anotar un autèntic especialista com ‘Tety’ Vives. I només un minut més tard, va ser el Barça qui va tenir la seva ocasió a pilota aturada per la desena falta de l’Igualada, que Pau Bargalló va anotar per fer el sisè i definitiu gol dels blaugranes. La desena falta dels visitants va ser a la jugada següent i la falta directa la va anotar Sergi Pla.

Els arlequinats van agafar confiança gràcies al gol i van posar una marxa més durant els últims minuts de partits, on van gaudir de més d’una ocasió al interceptar la jugada del Barça al mig camp. A falta de dos minuts, ‘Tety’ Vives va anotar un altre gol per posar el 4 a 6 i l’equip va sortir a buscar el cinquè per treure alguna cos positiva del partit. Oriol Vives, Sergi Pla, Met Molas i ‘Tety’ Vives van tenir ocasions per marcar, que Sergi Fernández va aturar per mantenir el definitiu 4 a 6.

Ferran López, l’entranador de l’Igualada, es va mostrar satisfet amb el treball del seu equip però també va admetre que “no em conformo amb perdre perquè sigui el Barça. Hem jugat bé, però algunes coses no ens han sortit tan bé i ho han aprofitat”.

L’Igualada Rigat tornarà a jugar aquest dimarts 1 de maig contra el segon classificat, el Hockey Club Liceo a domicili.