L’Igualada rescata un punt davant del Vic als últims segons de partit (2-2)

15 d'octubre de 2017

Partit per recordar a Les Comes, on l’Igualada va esgarrapar un punt a l’empatar el partit a falta de només set segons pel xiulet final. Els homes de Ferran López van dominar el partit i van ser superiors al Vic, però mai es va reflectir al marcador. La manca d’encert – l’Igualada va enviar 7 xuts al pal – i la pilota aturada van impedir a l’Igualada de sumar una victòria merescuda pel joc que va oferir.

L’Igualada va sortir a mossegar, i als cinc minuts de joc ja havia disposat de tres ocasions. El gol semblava a prop, i més, amb un Vic que encara no havia mostrat cap proposta ofensiva. Però en un contraatac tallat de l’Igualada, el Vic va contestar amb una altra contra i Mia Ordeig, completament sol davant d’Elagi Deitg, no va perdonar i va picar la pilota per sobre del porter de l’Igualada. Tot i un domini contundent dels arlequinats, era el Vic, qui al minut 6 de partit, ja s’havia posat per davant en el marcador.

En uns primers moments, el gol va deixar estabornit a l’Igualada, que progressivament va anar recuperant la versió dels primers minuts i va busca l’empat per activa i per passiva. La més clara, una pilota al pal de Jordi Méndez al minut 18. El marcador dels descans va ser de 0-1, i a pesar de la superioritat de l’Igualada, encara manava la jugada aïllada del gol de Mia Ordeig al minut 6.

A la represa, l’Igualada va tenir ben aviat una oportunitat per empatar per mitjà d’un penal, però Oriol Vives no va poder superar a Octavi Tarrés. L’Igualada va continuar dominant el partit i el Vic optava per defensar-se i sortir a la contra. Els vigatans van trobar alguns espais, però la defensa arlequinada i un atent Elagi Deig van evitar el perill. L’Igualada, amb un guió idèntic al de la primera part, però no acabava de definir el gol i el cronòmetre anava transcorrent.

Al minut 37, l’Igualada va disposar d’un nou penal i Carles Sánchez, juvenil del Vic, va veure la targeta blava. En aquesta ocasió, César ‘Tety’ Vives va ser l’encarregat de llançar el penal, però Octavi Tarrés va endevinar-li les intencions. Però els arlequinats no van deixar de ser persistents i sobretot ofensius, i al minut 41, Sergi Pla va firmar el primer gol després d’una bona assistència de Roger Bars.

Però l’alegria no va durar més de 25 segons. Després d’un temps mort, a la primera jugada, l’Igualada va cometre la desena falta, on Jordi Méndez va veure una blava per protestar. Tirso Gómez, especialista a pilota aturada, va marcar per posar l’1-2. L’Igualada va estavellar dues pilotes més al pal amb els 9 minuts que quedaven, però el gol no arribava i cada vegada quedava menys temps.

Al minut final, amb 1-2, l’Igualada no va jugar amb cinc jugadors de pista, com sí que va fer a Girona. Elagi Deitg va sortir de la porteria a mitja pista i va donar més llibertat d’atac als seus companys, que van disposar de l’última possessió. Una internada de ‘Tety’ Vives a l’àrea, la va rebutjar Octavi Tarrés, però Jordi Méndez, un autèntic killer que sempre està col·locat al lloc ideal, va arrossegar la bola fins al fons de la porteria i va desfermar l’eufòria de Les Comes i de l’equip, que veia com rescatava un punt després d’un partit on havien fet molts mèrits per aconseguir la victòria.

En declaracions post partit, Ferran López va considerar que “hem merescut guanyar i per tant, penso que hem perdut 2 punts. Estic content del meu equip, de la seva intensitat i la mentalitat”. El pròxim compromís de l’Igualada serà al Pavelló Onze de Setembre davant del Lleida Llista Blava d’Albert Folguera, ex jugador i entrenador de l’Igualada.

IHC 2 (0/2) Elagi, Bars, Molas, Pla (1), Vives, equip inicial. Tety, Méndez (1), Miquel. Prat i Del Valle.

VIC 2 (1/1) Tarrés, Ordeig (1), Grau, Borja, Jassel, equip inicial. Tirso, Manrubia, Sànchez.

Incidències: Carme Bernaus va realitzar el servei d’honor del partit.

Creus que amb la nova normativa de lloguers s'abaixaran notablement els preus de la Conca?