L’Igualada Hoquei Club debuta amb victòria a la Lliga Catalana

12 de setembre de 2017

Els arlequinats van superar per la mínima al Lloret en el primer compromís de la Lliga Catalana. L’Igualada va ser superior al rival en molts trams del partit, però la falta d’encert a la porteria contrària va fer que el resultat es quedés curt.

El matx no va poder començar millor pels homes de Ferran López. Quan encara no s’havia jugat el primer minut, Sergi Pla va enviar una pilota al pal, acció que va repetir al minut 7. L’Igualada avisava, però el Lloret tenia teixida una teranyina defensiva difícil de superar.

Al minut 19, Gerard Miquel, el jove fitxatge de l’Igualada va obrir el marxador amb un xut exterior. El porter dels gironins, Nando Serra, va aturar-lo en un primer moment, però la vola va acabar rodolant fins al fons de la xarxa. Dos minuts i mig més tard, Lluis Grau veuria la targeta blava per enganxar amb l’estic un jugador igualadí. La falta directa la va executar de manera magistral Sergi Pla, que va posar el 2-0 al marcador.

Trenta segons més tard el Lloret va tenir la oportunitat de reduir distàncies des del punt de penal, però Elagi Deitg va aturar-lo. A la segona part, les ocasions es van anar succeint en una i altra porteria però el marcador continuava sense moure’s,

A quatre minuts del final, un xut exterior creuat de Gallardo va permetre al Lloret fer el 2-1. El Lloret va buscar l’empat amb insistència al tram final de partit, però l’Igualada va tenir ofici suficient per mantenir el resultat i sumar la primera victòria a la Lliga Catalana.

Dilluns al matí l’equip s’entrenarà per preparar el segon partit de la competició, que es jugarà dimarts a les nou de la nit a la pista de l’Arenys de Munt.

FITXA TÈCNICA

Igualada HC: Elagi Deitg, Gerard Miquel (1), Met Molas, Oriol Vives i Sergi Pla (1) -cinc inicial-, Oriol Prat, Jordi Méndez, Roger Bars I Arnau Dilmé.

Lloret: Ferran Serra, Àlex Grau, Marc Grau, Lluís Grau i Plaza, -cinc inicial-, Rubén Fernández, Gallardo i Patau.

Un equip més jove que manté intacta la columna vertebral

El conjunt arlequinat va poder completar el partit amb gairebé tots els efectius. L’única excepció en va ser César Vives, que es troba a la Xina disputant els Wolrd Roller Games amb la selecció absoluta d’Holanda. Roger Bars i Jordi Méndez van tornar el passat quatre de setembre del país asiàtic, on van ser subcampions del món amb la selecció sub-20 espanyola.

Sí que es va poder veure en acció però, els dos fitxatges de l’Igualada. Oriol Vives, un vell conegut de l’afició de Les Comes que havia jugat a l’Igualada dues temporades, deixant un gran record; i també Gerard Miquel, provinent de les categories inferiors del FC Barcelona i que aquest any debutarà a l’OK Lliga. Manel del Valle, el jove porter del planter arlequinat, ha fet el salt al primer equip aquest any. L’any passat ja va anar convocat a algun partit. La resta de l’equip el completen Elagi Deitg, Jaume Molas, Sergi Pla, Roger Bars i César Vives. De la plantilla de l’any passat, han causat baixa Francesc Bargalló, Dani López i Emanuel García. La mitjana d’edat del primer equip passa de ser de 28 anys a 24,5.

L’equip tècnic s’assegura la continuïtat del primer entrenador Ferran López i del seu segon, Carles Piernas. La novetat és Mònica Sala, que serà la preparadora física de l’Igualada HC.